A Starbucks Magyarország 2021 májusában jelentette be, hogy a Munch ételmentő platformmal közösen lép fel az élelmiszerpazarlás ellen. Az elmúlt közel negyedévben az együttműködésnek köszönhetően 1,336kg élelmiszert mentettek meg a vállalkozások.

Az egyik legjelentősebb környezeti probléma, hogy a megvásárolt és a vendéglátóhelyeken készült ételek egyharmadát nem fogyasztják el, és kárba vész. Az így keletkezett hulladék a kibocsátott üvegházhatású gázok 10 százalékáért felel. Magyarországon évente 1,8 millió tonna élelmiszer kerül a kukába, amely a környezetnek okozott károk mellett azt is jelenti, hogy az előállításhoz szükséges rengeteg munka és alapanyag is elvész.
A Starbucks kávézólánc erőforrás-pozitív jövőjéről szóló víziójának egyik fontos alappillére az élelmiszerhulladék mennyiségének csökkentése. A Munch vállalkozásához csatlakozva a Starbucks újabb lépéssel áll ki a fenntartható jövő mellett. A Munch egy gyors ütemben fejlődő, hazai fejlesztésű platform, amelyen keresztül már jelenleg több, mint 200 vendéglátóhely, étterem, pékség, bolt és szálloda értékesíti kedvezményesen az el nem adott, de jó minőségű ételeit több hazai településen.
A két vállalkozás együttműködésének köszönhetően már az indulási, közel negyedéves szakaszban 1,336kg élelmiszert sikerült megmenteni és megsemmisítés helyett a vásárlókhoz eljuttatni. A kávézólánc 2,228 dobozt, amelyben összesen 6,684 darab élelmiszer található, értékesített a májustól júliusig tartó időszakban a Munch platformon.
„A Starbucks számára kiemelten fontos, hogy amennyire csak lehet, csökkentse a környezeti terhelését. Örömmel tapasztaltuk, hogy a Munch platformmal közös együttműködésünk már a kezdeti szakaszban mekkora jelentőséggel bír a hazai élelmiszerpazarlás megakadályozásában – mondta Kerek Fanni, a Starbucks Magyarország brand managere. - Ez természetesen a vásárlók nélkül lehetetlen feladat lett volna. Inspiráló látni, hogy egyre több tudatos vendégünk keresi és alkalmazza a környezettudatos megoldásokat. A jövőben is igyekszünk minden olyan lehetőséget megragadni, amellyel tehetünk a zöldebb környezetért.”