Minden várakozást felülmúlt a tegnap megrendezett II. Árpád Párlat Koktélverseny, amelyet a magyar Árpád Pálinka Manufaktúra szervezett meg immár második alkalommal. A jelentkezők száma a magyar koktélversenyek történetében az elmúlt évekhez képest egyedülállóan magas volt, így a döntőben a tervezett 10 helyett 12 bártender mutathatta be alkotását.

Az esemény remek hangulatban telt, fantasztikus koktélok készültek és nagy sikert aratott az Árpád Pálinka Manufaktúra új egyedi gin termékcsaládja is.

A versenyre az Árpád Pálinka Manufaktúra különleges gyömbér-, mandarin- és kávé párlataira épülő koktélreceptekkel lehetett nevezni. További feltétel volt, hogy az elkészült receptek egyediek, és ami még fontosabb, otthon is reprodukálhatóak legyenek.

A verseny nem csupán a párlat sokoldalúságát hivatott bemutatni, hanem azt is, hogy a magyar pálinka manufaktúra italainak méltó helye van a világ koktél kultúrájában. Érdekesség, hogy az Árpád Pálinka Manufaktúra párlatai mára már országos hírnévre tettek szert, számos bárban és étteremben különleges koktélok alapanyagaként szolgálnak, így a felhívás a bártenderek fantáziáját újabb kihívások elé állította.

Ahogy már említettük, a jelentkezők száma az elmúlt évek korábbi rekordjait magasan megdöntötte. Ez azt bizonyítja, hogy a magyar pálinka manufaktúra nem csak a szakma, hanem a nagyközönség tiszteletét és elismerését is kiérdemelte, és inspirációul szolgál a bártendereknek új, izgalmas ízkombinációk és koktélreceptek kifejlesztéséhez. A 12 főből álló mezőny rendkívül erős volt, és a verseny izgalmas koktélokat szült.

A döntő a Hard Rock Hotel Bárban került megrendezésre, ahol a bártenderek egy pálinka vakteszttel kezdték a napot, hogy még mélyebben megismerhessék a pálinka világát. Ezután kerültek bemutatásra a kiválasztott receptek. A zsűri lenyűgöző kreációk közül választotta ki a győzteseket, nem volt könnyű dolguk.

A győztesek:

  1. helyezett: Csizmadia Máté Pink Pony Club
  2. helyezett: Pongor Dániel Twentysix
  3. helyezett: Laczkó Zoltán Boutiqe Bár