Május 5-6. között kerül megrendezésre a Piaggio Pizzakészítő Bajnokság a Tavaszi Food Truck Show keretein belül Budapesten, a Kincsem Parkban. 

 A rendezvény ötletgazdája és főszervezője Kovács Lázár (Lázár Chef), aki tavaly duó kategóriában Damu Lászlóval közösen a 7. helyezést érte el Olaszországban, a Pármában megrendezett Pizza Világbajnokságon. 

 "A hazai bajnokság célja a fiatal pizzaszakácsok támogatása, fejlődésének elősegítése a versenyzésen keresztül. Bizonyítási és rutinszerzési lehetőséget és motivációt nyújtva azoknak, akik még nem tudnak elindulni a világbajnokságon." - mondta Lázár Chef.

 Az 1.000.000 Ft összdíjazású egyfordulós versenyen Magyarország legszebb és legfinomabb pizzájának készítőjét keresik. 

A feladat: a versenyhelyszínen biztosított munkaállomáson, 15 perc alatt, önállóan, a versenyző által hozott, 250 g-os pizzatésztából és feltétből minél kerekebb és minél ízletesebb pizzát készíteni. A pizzát egy elektromos Cozze 17 pizzakemencében kell megsütnie a versenyzőnek a szakmai zsűri, a sajtó és a verseny közönsége előtt.

A díj: a versenyt az nyeri, akit a nemzetközi zsűri értékelése alapján a legtöbb pontot éri el. Az első helyezett díja: 500.000 Ft.

A részletes versenyfelhívás és a nevezéssel kapcsolatos további információ ITT található.

 

https://webshop.lazarchef.hu/termek/piaggio-pizzakeszito-bajnoksag-2023-nevezesi-dij/