Annyira vártuk, mint még soha! A Gourmet Fesztivál maga a gasztronómia, és általa részesei lehetünk a fejlődésnek. Élmény, szakma és jövőkép, a vendéglátás kiemelkedő eseménye.

Gourmet Fesztivál

2022 az újraéledés éve. Immáron tizedik esztendeje lehetünk részesei a fesztiválnak, mely megmozgatja a szakma összes szereplőjét. Éttermeket, tulajdonosokat, séfeket, gasztronómiai szakértőket, borászokat, és bartendereket. Egy esemény, ami élettel teli pezsgésével felrázza a vendéglátás szereplőit. 

Ismét Millenáris

Május 27-29. között újra a hazai gasztronómia fellegvára volt a Millenáris. Az eddigieknél sokkal nagyobb érdeklődés kísérte, és nem csak a tíz éves jubileumnak köszönhetően. Az idei esemény még sziporkázóbbra sikerült, mint az eddigiek. Több mint száz kiállító, több ezer szakember vett részt az esemény celebrálásában. Köztük voltak ismert sztárséfek, kiemelkedő tudással bíró vendéglátósok, borászok. Mindez pedig egy élményre szabott, kulináris játszótéren, ami olyan mérhetetlen impresszióval bír, mint kevés rendezvény a gasztronómiában. A fesztivál főtámogatója az OTP Bank volt.

A rendhagyó témának köszönhetően a kínálat minden eddiginél színesebb volt.

Ahol végig kóstolhatjuk Magyarországot

Az idén is mindenből a legjobbat kínálták, ezúttal az “örökség” jegyében. Minden fesztiválnak megvan a maga tematikája. A mostani visszanyúlt a múlt meghatározó ízeihez, elringatott minket a magyar gasztronómiában, és megmutatta nekünk, igenis van olyan, hogy magyarországi vendéglátó tradíció. Fontos volt egymásnak, a szakmai berkeken belül is megmutatni, mennyire szerteágazó lehetőségeket kínál a múlt, mi mindent ki lehet hozni egy egyszerű alapanyagból.

Az éttermek, séfek mindannyian óriási energiákat, és tudásuk legjavát prezentálták a Gourmet Fesztiválon - így tényleg ünnep volt. 

Gerendai Károly: “Tíz évvel ezelőtt azzal a céllal hívtuk életre a Gourmet-t, hogy népszerűsítsük a minőségi gasztronómiát. Közben nagyot változott a világ és ma már számos izgalmas étterem található szerte az országban. Fontos mérföldkő a Gourmet, s ma már a bőség zavarával küzdünk, amikor a kiállítókat hívjuk a rendezvényre. Számomra külön öröm, hogy az elmúlt évek kihívásai és a jelenlegi nehézségek ellenére is lelkesek a kiállító partnereink, és úgy tűnik, a közönség részéről is felfokozott az érdeklődés”

Az „örökség” mindenkit megihletett

A legjobb 50 étterem, és a legfantasztikusabb vidéki kulinária mellett számos kiválósággal lehetett találkozni. Csodálatos ételkülönlegességeket lehetett kóstolni, és ezáltal megismerkedni a hazai vendéglátás világával. Ha őszinték akarunk lenni, szinte "végigehetetlen" kínálattal várták az érdeklődőket, persze ha valaki mind a három nap kilátogatott, jó eséllyel tényleg végig ízlelhette a felhozatalt. Az exkluzív megoldásoknak se szeri-se száma nem volt, és egyedi élményben részesülhetett a fesztivál közönsége.

Az örökség programjai

Mautner Zsófia gasztronómiai szakíró, aki eddig a Gourmet fesztiválok mindegyikén részt vett, mint műsorvezető elmondta: „Az örökség számomra a családi múltat, a családi hagyományokat jelenti”. Társával, mint az elmúlt években is Jókuti Andrással (Világevő) parádés műsorokat prezentáltak. Workshop-okon, főzőbemutatókon lehetett részt venni, és közelről látni, hogyan dolgoznak a legjobb hazai séfek.

Újra felragyogott a Gourmet csillaga

A rendezvény óriási sikerrel zajlott le. Fergeteges volt a hangulat, óriási a feeling. Lépten nyomon vidám, ételeket kóstolgató, italokat vidáman hörpintő emberekkel lehetett találkozni. Egyértelműen köszönhető ez annak, hogy a résztvevők, kiállítók, szervezők, beleadták minden tudásukat. A tizedik - megkérdőjelezhetetlenül- -az eddigi legintenzívebb, legmeghatározóbb Gourmet Fesztivál volt.