Két év kihagyás után május 13-15. között ismét megnyitja kapuit a Kürtőskalács Vigalom, aminek a Holnemvolt Vár, a Fővárosi Állat- és Növénykert játszóparkja ad otthont. A hagyományokhoz hűen kürtőskalácsból, változatos programokból, meglepetésekből és nagy leleplezésből most sem lesz hiány.

„2019-ben pattant ki a fejünkből a gondolat, hogy az őszi Kürtőskalács Fesztivál mellett szeretnénk, ha egy tavaszi hétvégén is a kürtőskalácsé lenne a főszerep. Így született meg a Kürtőskalács Vigalom gondolata, amelyet most két év után újra életre hívunk, méghozzá a Holnemvolt Vár és az Édes Mackó kürtőskalács-cukrászda négy éves születésnapján. Természetesen idén is elhozzuk a nagy kedvenceket: a kürtőskalács ízbombákat, a kürtőskalácsból készült desszerteket, a glutén-, tej-, és tojásmentes kürtőskalácsokat, valamint egy igazi kuriózum is bemutatkozik, az új formá(t)öltött kürtőskalács, ami biztos, mindenkit levesz a lábáról” – mesél a programokról András Tünde, a Kürtőskalács Vigalom megálmodója.

Az Állatkerttel közösen szervezett háromnapos Kürtőskalács Vigalmon kézműves foglalkozások, állatsimogató, arcfestés, egyéb családi-és gyermekprogramok, valamint akusztikus koncertek várják a látogatókat. Mindemellett visszatér a nagy népszerűségnek örvendő „Csináld magad!” kürtőskalács stand is, ahol bárki elkészítheti kedvenc erdélyi finomságát.