Az egyik legnagyobb európai élelmiszeripari szakkiállításon az ételek az egzotikumot ötvözik a napjainkban újra felfedezett hagyományos feldolgozásokkal.

A vegetáriánus trend a készételek, az ételízesítők és az innovatív csomagolások terén is új megoldásokra ösztönzi a gyártókat. Az eleve egészséges tenger gyümölcsei és a halkonzervek között is megtalálhatóak már a biotermékek. Az ünnepi ételek pedig új receptekben öltenek formát, és egész évben elérhetővé válnak.

Igazi multiszenzoros utazást nyújt innovatív, hagyományos vagy szokatlan termékekkel a négynapos élelmiszeripari szakkiállítás Milánóban, a TUTTOFOOD 2023. A program rendkívül gazdag, a hét hatalmas csarnokban mintegy 2500 kiállító mutatja be kínálatát friss, száraz, fagyasztott és tenger gyümölcsei kategóriák alapján.

A hús nagy visszatérése
Még a húsrajongók számára is rengeteg meglepetést rejt a rendezvény. Akik azt hiszik, hogy már mindent látott, azok akár pácolt zebrahúst, vagy nílusi krokodilburgert is kóstolhatnak. Természetesen mindkettőhöz engedélyezett és fenntartható gazdaságokból származó húst használnak. A hagyományos olasz konyha receptjei szerint készítik el, az ízesítéséhez pedig értékes és különleges fűszereket használnak fel, mint például tasmán bors, jamaikai fűszerpaprika, argánolaj vagy himalájai só.

Hódít a vega vonal
Annak sem kell aggódnia, aki inkább a növényi alapú termékekre esküszik a hús helyett, számukra is rengeteg meglepetést nyújt a fesztivál. Például olyan vegetáriánus lasagnát, amely több fehérjét, ámde kevesebb nátriumot tartalmaz a hagyományos készítményekhez képest, mindezt ugyanolyan jó ízben, mint a házi készítésű. Emellett pár perc alatt elkészül a mikrohullámú sütőben.
A nemcsak egészséges és fenntartható, hanem a feltörekvő országok iránt is felelősségteljes étkezés követői kipróbálhatják a baobab lisztet, a hagyományos és egészséges kombinálására pedig nagyszerű lehetőséget ad a faszénnel készült bivalymozzarella. Megkóstolható egy finom ecet formájában a Campania annurca alma, amelynek jótékony tulajdonságai évszázadok óta ismertek. Az egzotikus ízvilág érdekében akár datolyaecetet is használhatnak azok, akik szeretnek kísérletezni. Sőt, a rendezvényen a datolya szinte végtelen variációkban jelenik meg, például datolyás croquembouche fánk vagy datolyamártásos lazac saláta formájában.

Egészség a tengerből
Az egészségtrend természetesen már olyan kategóriákban – például a halak és a tenger gyümölcsei terén – is megjelent, amiket eleve egészségesnek tartanak. Ez úgy lehetséges, a gyártók átalakítják például a klasszikus tonhalkonzerv termékeiket, és bio olívaolajos tonhalat készítenek.

Kényelmi ételek
Az ünnepi ételekhez is rengeteg javaslatot mutatnak be a TUTTOFOOD 2023 kiállítói. A tipikus édességek mellett például idén már fehér csokoládéból és sós pisztáciamasszából készült, kézzel készített, három rétegű karácsonyfával is ünnepelhetünk az asztalnál. Az ünnepi ízek azonban egész évben elérhetőek, például a briós-panettone a hétköznapokat is megédesíti.
Ez csak néhány példa a végtelen kínálatból, amellyel a világ minden tájáról érkező márkák várják a látogatókat. További információért látogasson el a www.tuttofood.it, @TuttoFoodMilano oldalra.

(Képek: tuttofood.it)