Az ukrán, bolgár vagy román munkavállalóknak nem Magyarország a cél, így a belső tartalékokra kellene koncentrálni, így például a közmunkásokat lehetne a vendéglátóipari vállalkozások felé terelni – ismertette a VIMOSZ tervét a Világgazdaság.
Az ukrán, bolgár vagy román munkavállalóknak nem Magyarország a cél, így a belső tartalékokra kellene koncentrálni, így például a közmunkásokat lehetne a vendéglátóipari vállalkozások felé terelni – ismertette a VIMOSZ tervét a Világgazdaság.
Megjelent a Michelin Main Cities of Europe című kiadvány, amelyben először lett kevesebb csillaga Budapestnek – derül ki a Világevő blog bejegyzéséből.
A Palágyi Eszter séf által vezette a Ráday utcai étterem a legmagasabb, 93 ponttal végzett az élen, és az év étterme díjat is megkapta, míg a belvárosi Downtown 91 ponttal holtversenyben a harmadik lett. Az év séfje Sárközi Ákos lett, az év szakácsteljesítménye a Bocuse d’Or magyar csapatáé.
Több mint 120 étterem részvételével már 12. alkalommal várja az érdeklődőket a rendezvény március 13-19. között.
Januártól az éttermi szolgáltatások forgalmi adója 27-ről 18 százalékra csökkent. Az örömbe azonban üröm is vegyült, amikor kiderült, hogy ez nem az egész vendéglátásra vonatkozik, de többen a bonyolult szabályok miatt is aggódtak, mert emiatt nehezebbé válik az adminisztráció. A Chef&Pincér a hatóságoktól és adószakértőtől érdeklődött, hogyan is lehet kezelni a helyzetet.
A La Perle Noire Restaurant and Lounge közzétette, hogy a Tanti korábbi séfje, executive séfként náluk dolgozik.