A belvárosi rendőrök vádemelési javaslattal zárták le annak a nőnek az ügyét, aki három hét alatt négy budapesti étteremben fogyasztott fizetés nélkül.

A nyomozás adatai szerint a 31 éves tárnoki Sz. Tímea 2016. október 29. és november 20. között négy budapesti étteremben fogyasztott – közel százezer forint értékben –, majd fizetés nélkül távozott – adta hírül a rendőrség.

A nőt 2016. november 20-án fogták el, amikor egy belvárosi étteremben vacsorázott, majd ott sem akart fizetni. Sz. Tímea először az ételre panaszkodott, de végül már azt a számlát sem akarta kifizetni, amelyből levonták a kifogásolt ételt. A nő azt mondta, hogy nincs nála pénz, ezért nem hajlandó fizetni. Az étterem alkalmazottai ekkor hívták a rendőröket, akik a nőt a helyszínen elfogták. A rendőrök Sz. Tímeánál – állítása ellenére – készpénzt találtak, amely elegendő lett volna a számla kiegyenlítésére.

A csalás miatt indított nyomozást a Budapesti Rendőr-főkapitányság V. kerületi Rendőrkapitányság munkatársai befejezték és a keletkezett ügyiratot a napokban vádemelési javaslattal megküldték az illetékes ügyészség részére.