Olcsóbban jöhetnek házhoz az ételek a fővárosban, a foodora ugyanis átlagosan 16 százalékkal csökkenti a kiszállítás díjait november 1-től. A díjcsökkenés jelenleg Budapesten lép életbe, de vidéken is terveznek módosításokat.

 Újítással készül a foodora: átlagosan 16 százalékkal csökkennek november elejétől a kiszállítási díjak Budapesten. Sőt, a legalacsonyabb kiszállítási díj az eddigi 599 forintról 399 forintra mérséklődik. A díjcsökkenés a foodora közel 2500 éttermi partnerét érinti a fővárosban.

 „Látva az elmúlt időszak megnövekedett terheit, mindent megteszünk, hogy szolgáltatásunk eredeti céljához híven a lehető legtöbb embernek segítsünk azáltal, hogy anyagilag is elérhetővé tesszük az étel- és élelmiszerrendelést, ezzel időt és energiát spórolva az élet fontos dolgaira. Reméljük, hogy a lépéssel sikerül fokozni az érdeklődést éttermi partnereink felé is, ezáltal kompenzálva a recesszió miatt kiesett forgalmuk egy részét” - mondta el Szauter Zsolt, a foodora marketingvezetője.

 A kiszállítási díj mértéke a kiválasztott étteremtől való távolságtól függ - minél messzebbről rendel valaki az appon, annál magasabb a kiszállítás díja. Jelenleg Budapesten a rendelések túlnyomó többsége az éttermek és üzletek 3 km-es környezetéből érkezik, így ezeken a távokon lesz érezhető arányaiban a legmarkánsabb különbség. Ezáltal a lehető legtöbb felhasználónak kínálnak csökkentést.

 Az ételrendelés kényelme továbbra is népszerű: Budapesten belül a legtöbbet rendelő kerületek toplistáját a 11., a 13., a 14. kerület vezeti, de előkelő helyen állnak a 3. és 9. kerületek is.

 Szauter Zsolt hozzátette: a kiszállítási díjakat a fővároson kívül is tervezik csökkenteni, ez legkorábban 2024-ben valósulhat meg.