Az információt megerősítette lapunknak a séf, Mogyorósi Gábor.

Kedden jelent meg a Portfolio.hu oldalon, hogy bezár az egyik legjobb pesti étterem, a Laci!Konyha!, és a cikkben a hely Facebook-bejegyzésére hivatkoznak, amelyben ez áll:

„Technikai okok miatt az étterem csak 12 és 15 óra között fogadja vendégeit! Utolsó nyitvatartási nap Szeptember 22 Péntek! Megértésüket köszönjük!”.

Nem sokkal ezután beszéltünk a séffel telefonon, aki megerősítette, hogy a döntés tőle származik, de az okokról nem kívánt nyilatkozni, amíg a döntés nem ülepszik le benne: „indulatok nincsenek, de érzelmek vannak” – mondta Mogyorósi Gábor, aki korábban lapunknak adott interjújában mesélt azokról a nehézségekről, amelyek miatt manapság szerinte egy séfnek már meg kell alkudnia a munkája során.

Egy mai séf már nem követelhet olyan keményen a szakácsaitól, mint régen, mert nem talál a helyükre mást, az alapanyagokban nem vásárolhatja meg a megfelelő minőséget, mert nem tudja az étterem kitermelni ennek a fedezetét.

Mindemellett már a tavaly októberben megjelent cikkben beszélt arról is, hogy már kevésbé bírja a tűzhely mögött.

„Most éppen el is érkeztem arra a pontra, hogy nem bírom. Most túl sok minden megjelent. Ha összeszámolom, akkor a tanulóéveket is beleszámítva 1989 óta csinálom. Nagyon furcsa volt tapasztalni nem olyan régen, hogy az előző évben még baromi sokat tudtam dolgozni, most pedig már nem bírom. Most kellene elkezdenem, hogy ne vegyem a kezembe a kést, hagymát vágni, viszont jelenleg pont nem tudom ezt megengedni”.