Budapest frekventált területein lévő elegáns szállodákban helyezkedhetnek el azok, akik a MATE-Mellow Mood Hotels Akadémián szereznek oklevelet, képesítést. A szakmai partnerség keretében az Egyetem kompetenciafejlesztő felnőttképzési programokat indít a munkavállalási esélyek javítása érdekében, továbbá magyar és angol nyelvű felsőoktatási képzések kerülnek meghirdetésre, melyek gyakorlati helyszínét a szállodalánc biztosítja.

A Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem és Mellow Mood Hotels cégcsoport együttműködési megállapodást kötött közös képzési, kutatási és gyakorlati programok megvalósításának céljával, melyek a MATE-Mellow Mood Hotels Akadémia égisze alatt valósulnak meg. A kölcsönös előnyökön alapuló együttműködési megállapodást Dr. Gyuricza Csaba, a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem rektora, valamint a Mellow Mood Hotels cégcsoport két tulajdonos-ügyvezetője, Sameer Hamdan és Zuhair Awad írták alá.

 Az aláírt megállapodás megteremti a közös tevékenység lehetőségét a turisztikai szektor egyes szegmenseiben a magas minőségű felnőtt- és felsőoktatási képzések, továbbképzések tekintetében, melyek a munkaerőpiaci igényeknek és a jövő kihívásainak megfelelően kerülnek kialakításra.

 Dr. Gyuricza Csaba rektor hangsúlyozta, hogy az Egyetem turizmus, vendéglátás és szállodai gazdálkodás tématerületéhez kapcsolódó, komplex elméleti és gyakorlati oktatáshoz, valamint az utánpótlás biztosításához nélkülözhetetlen a szállodalánc partnersége. Elsősorban a felnőttképzésben, az alap- és mesterszakok, valamint a doktori képzések tekintetében működik együtt az Egyetem a Mellow Mood Hotels cégcsoporttal, a hallgatói tapasztalatszerzés és a szakmai gyakorlati lehetőségek biztosítása érdekében. Emellett közös kutatások, publikációk, szakmai versenyek megvalósítását is tervezik.

 „Megalakítjuk a MATE-Mellow Mood Hotels Akadémiát, melynek keretében első lépésként három rövidtávú képzést dolgoztunk ki és hirdetünk meg közösen a szállodaláncolatban dolgozó kollégákkal együttműködve. Ezek az éttermi szerviz asszisztens, a chef helyettes/ételkészítési szakértő és a szállodai higiéniai felelős. Jó hír a képzéseken résztvevők számára, hogy a befejezést követően a Mellow Mood Hotels a legjobban teljesítőknek akár rögtön állást kínálhat.”

 Sameer Hamdan és Awad Zuhair hangsúlyozták, hogy a Mellow Mood Hotels cégcsoport működésében nagyon fontos a munkavállalók fejlődése, továbbképzése. “Közel tíz évvel ezelőtt indítottuk el az első saját képzésünket - a Mellow Mood Akadémiát. Hiszünk a fejlődésben, nagyon örülünk az új együttműködésnek, az elméleti és gyakorlati képzések motiváltabb és képzettebb új kollégákat eredményezhetnek.

 Török Ágoston, a Mellow Mood Hotels cégcsoport általános igazgatóhelyettese kiemelte, hogy a szektorban tapasztalható munkaerőhiány Budapesten is nagy mértékben érzékelhető és muszáj lépéseket tenni a fejlődés érdekében. „A MATE Közép-Kelet Európa legnagyobb agráregyeteme, ahol a széles körű képzések lefedik a farmtól az étkezőasztalig a teljes folyamatot. Nemcsak agrártudományi, hanem pénzügyi, gazdasági és műszaki szakembereket képeznek. Nagyon örülünk, hogy elsőként kezdhetjük meg az együttműködést az egyetemmel, és bízunk benne, hogy a közös, elméleti és valódi gyakorlati tapasztalatot is kínáló képzésekkel olyan értéket teremtünk, amely a teljes szállodaiparra és vendéglátásra nézve előnyös lehet.

 A Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem és a 10 egységet üzemeltető Mellow Mood Hotels szállodalánc valódi fejlődési lehetőséget, releváns munkatapasztalatot és karrierlehetőséget biztosít a közös képzésekben résztvevők számára.