A belváros ikonikus szállodája a Hotel Astoria és a hosszúlépés.járunk? csapata különleges szállodai bejárásra és múltidéző vacsorára várja az érdeklődőket. Az egyedi kulturális és gasztro élmények kombinációja az első ilyen jellegű együttműködés a két cég között.

A Danubius Hotel Astoria és a hosszúlépés.járunk? kulturális városnéző sétákat szervező csapata különleges múltidéző vacsorát és szállodabejárást indított a Danubius Hotel Astoriában. A vacsorával egybekötött épület-megismerés igazi történelmi utazás a szálloda falain belül. Az ikonikus szálloda kulisszatitkai és legnépszerűbb fogásai egy estére életre kelnek.


„A Danubius Hotel Astoria az egyik legismertebb budapesti szálloda és az egyetlen, amiről metrómegállót is elneveztek. A szálloda több, mint egy évszázada várja látogatóit a világ minden pontjáról. Az idén 50 éves Danubius Hotels szállodái mind különleges múlttal rendelkeznek, ikonikus találkahelyek, ahol mindig zajlik az élet. Nincs ez másképp az Astoria esetében sem, ahol most lehetőségünk nyílik megmutatni a különleges múltidéző gasztronómiai kínálatunkat is” – mondta el Fabriczki Petra a Danubius Hotels kommunikációs igazgatója. – „A Danubius Hotels és a hosszúlépés.járunk? már több sikeres együttműködést szervezett a múltban. A Hotel Astoriában tavasszal indítottuk el az első szállodai sétákat. Ezt a klasszikus kulturális programot egészítettük most ki egy különleges gasztronómiai élménnyel. A séta végén a szállodai legfontosabb történelmi korszakait, kiemelkedő eseményeit egy-egy fogással idézzük fel. A gasztronómiai koncepciót a Danubius Hotel Astoria séfje, Lakatos Tímea jegyzi, aki a hosszúlépés.járunk csapatával elővarázsolta az archívumok mélyén lapuló menüsorokat és így keltette életre a szálloda történetének leghíresebb receptjeit - egy kortárs csavarral elkészítve.”
„A vacsorával egybekötött szállodai séta a két cég első ilyen jellegű együttműködése, azonban az elmúlt hetek sikerét látván, reméljük még sok ilyen közös programot tudunk szervezni. – mondta el Koniorczyk Bori a hosszúlépés.járunk? vezetője. Egy hónap alatt 227 vendég vett részt a teltházas estéken és az év végi ajándék és program listán is előkelő helyett tölt be ez a program. Több éves együttműködésünket szerettük volna magasabb szintre emelni a Danubius Hotels-szel. A szállodalánc legendás szállodáiban a vendégek örömmel ismerik meg a falakba ivódott történelmet, szeretnének részeseivé válni a szálloda életének. Ezt a lehetőséget teremti meg ez a múltidéző vacsora.”

A szállodai sétáról:
A séta alatt a vendégek felfedezik a hotel hozzáférhetetlen szegleteit. Kiderül, hogyan lett az új grand hotel Károlyi Mihály főhadiszállása az őszirózsás forradalom idején és melyik szobákat bérelte ki a Nemzeti Tanács. Melyik a szálloda legelegánsabb lakosztálya és az itt forgatott filmek története is életre kell. A vendégek megismerik a Hotel Astoria történetének legsötétebb fejezetét. A második világháború alatt a Pest szívében található szálloda ismét sorsdöntő események helyszíne volt: a Gestapo az épület pincéjében tartotta fogva a korabeli Magyarország leggazdagabb gyárosát, Chorin Ferencet, aki végül teljes vagyona átengedésének fejében távozhatott az országból. A szálloda jelenleg elzárt részeit fedezik fel a sétálók, az egykori bárt, ahol megállt az idő A háborút követő években, amikor a bepoloskázott szállodában még csettinteni sem lehetett lehallgatás nélkül. A kötelező menza szolgáltatásnak köszönhetően pedig megjelentek az ötórai teára érkező hölgyek helyett a bablevesező bölcsészlányok. A séta végén újra átéljük az itt tartott legendás vacsorák hangulatát, amikor az amerikai mintára, 1914-ben nyitott grand hotel új színt hozott Budapest életébe.


A különleges estén egy pohár pezsgő után a következő menüsort kóstolhatják végig a vendégek:
Snidlinges joghurt krém lazackaviárral, réteslap kosárban
Aszpikos fogas remoulade mártással, füstöltpaprikás pirítóssal
Erőleves fürjtojással, zöldségekkel töltött apáca fityulával
Marhapofa wellington pirított burgonyával, savanyított zöldségekkel
Astoria desszert válogatás: lúdláb torta aranyozott pattogó cukorral, képviselőfánk, meggymárka korong