A tatai Öreg-tó déli partján építene ötcsillagos, 120 szobás szállodát 24 milliárd forintos beruházással a Hell Energy csoport tagja, az Avalon Center Kft.

Pantl Péter elmondta, az épület kialakításánál a legmesszebbmenőkig törekedtek a létesítmény tájba illesztésére, a meglévő zöld környezet megóvására. A négyszintesre tervezett szállót Csikós Mihály tervei alapján valósítanák meg, az építkezés megkezdésétől számítva egy év alatt.
A beruházáshoz kapcsolódva az Avalon vállalta, hogy felújítja az önkormányzati területen lévő játszóteret és az erdei tornapályát, valamint kommunális helyiségekkel szereli fel a közelben lévő szabadstrandot. A szálloda nyilvános éttermét a műemlékként nyilvántartott, egykori lóistállóból alakítják ki, a parkolást mélygarázzsal oldják meg.

A kommunikációs igazgató hozzátette, a beruházást ellenzők állításával szemben az Öreg-tó partja a hotel átadása után is körbejárható marad és a szálloda legmagasabb pontja 19 méter alatt marad, ezért semmilyen nézőpontból nem takarja ki az Eötvös Gimnázium történelmi épületét.
A beruházás a tervek szerint 100 új munkahelyet teremt és évente 100 millió forint adóbevételhez juttatja az önkormányzatot.
Az Avalon első vendéglátó komplexuma Miskolctapolcán épült meg 9,5 milliárd forintos beruházással, itt 170 embert foglalkoztatnak, a létesítmény kihasználtsága 80 százalékhoz közeli - mondta a kommunikációs igazgató.

Michl József polgármester elmondta, Tata a beruházás engedélyezéséhez szigorú környezetvédelmi és műemléki feltételeket támaszt. A képviselőtestületnek a hatástanulmányok megszületése és lakossági fórum után kell dönteni a szabályozási terv módosításáról, mely lehetővé teszi a szálloda megépítését.

A Hell Energy csoport energia- és üdítőitalokat gyártó vállalat, a világ ötven országában van jelen, ebből tíz helyen piacvezető. A társaság 1200 embert foglalkoztat, 2018-as árbevétele 51,4 milliárd forint volt. (MTI)