Ahogy a retaildetail.eu weboldal megírta, Texasban a McDonald's hamburgerlánc robotokkal, futószalagokkal és geolokációval kísérletezik, hogy a vásárlók először rendelhessenek teljesen érintésmentesen.
A McDonald's új koncepciót tesztel Fort Worthben: az étterem jóval kisebb a megszokottnál, de még mindig ez a legkevésbé megdöbbentő. Bár van néhány ülőhely, az étterem azokat a vásárlókat célozza meg, akik útközben veszik fel a gyorséttermi ételeket - és ezt különösen gyorsan és érintésmentesen szeretnék megtenni.

A vásárlók háromféleképpen adhatják le rendelésüket, mindezt anélkül, hogy tényleges alkalmazottal kellene kapcsolatba lépniük. Az első lehetőség a belső rendelés a kioszkokon keresztül, amelyek a kártyás fizetés mellett most először készpénzt is elfogadnak. Amikor a rendelés elkészül, szó szerint legördül a futószalagról az elvitelre szolgáló polcra. Kint külön parkolóhelyeket tartanak fenn az ételfutároknak és azoknak, akik gyorsan jönnek a rendelésükért.

Azok, akik inkább az autóban maradnak, választhatnak a klasszikus drive-in között, ahol helyben rendelhetnek, vagy az új Order Ahead Lane között, ahol azok foglalhatnak helyet, akik mobilalkalmazáson keresztül előzetesen rendeltek. A vásárlók ott - szintén automatikusan, futószalagon keresztül - megkapják a rendelésüket, amint megérkeznek. A helymeghatározó technológiának köszönhetően a személyzet értesítést kap, amikor a vendégek közelednek, így azonnal megkezdhetik a rendelések elkészítését, amikor már az étterem közelében vannak.

A gyorsétteremlánc szerint ez egy "izgalmas" módja annak, hogy teszteljék, hogyan tudnak alkalmazkodni a változó vásárlói igényekhez, és hogyan tudják őket minden eddiginél gyorsabban és egyszerűbben kiszolgálni. Az új koncepcióval az ételfutárok is időt takaríthatnak meg, ami fontosabb, mint amilyennek hangzik, ugyanis a világjárvány óta a McDonald's eladásainak 90%-a egyébként is az elvitelből származik.

Ennek ellenére messze nem mindenki lelkes: aktivisták szerint az automatizálás rosszat tesz a foglalkoztatásnak, és a McDonald's jobban tenné, ha többet fizetne a fizikai dolgozóinak. A gyorsétteremlánc azonban hangsúlyozza, hogy a konyhában még mindig teljesen emberi csapat dolgozik, és hogy ez pusztán egy tesztelési és tanulási koncepció. További bevezetést állítólag (még) nem terveznek.