Kétszámjegyű díjeső hullott a Szent András Sörfőzdére a XII. KSE nemzetközi sörversenyen, ahol a közel 300 értékelt sörből a békésszentandrási sörfőzde összesen tíz sörét díjazta a nemzetközi szakmai zsűri.

A főzde hat sörét ezüsttel, négyet pedig bronzdíjjal honoráltak. Ezzel az eredménnyel a Szent András Sörfőzde nemcsak az ezüstérmek tizenkét százalékát zsebelte be, de ezüstdiplomás sörei kategóriájukban a legjobbak lettek.   

Nem csak a békésszentandrási Szent András Sörfőzde lett 25 éves idén, hanem a Kisüzemi Sörfőzdék Egyesülete is, amely megalapításának 25. évfordulója alkalmából újabb nívós szakmai sörversenyt rendezett meg. A 45 tagú szlovák, magyar, cseh, amerikai, német nemzetiségű gasztrobloggerekből, újságírókból és sörfőzőkből álló szakmai zsűri közel 300 sört értékelt két nap leforgása alatt, melyből összesen tíz díjat osztott ki a Körösök-szívében fekvő békésszentandrási kisüzemnek, a Szent András Sörfőzdének. Ezüstdiplomás lett a Meggyes, az Ogre, a Monarchista, a Fekete, a Magyar Vándor és a Szent András Könnye, így az ezüsttel kategóriájukban a legjobbak lettek. Bronzdíjas lett Málnás sör, a Black Rose, a Szilvás sör és a Napkincs. 

A sörverseny fődíját, a Grand Champion gyémánt díjat a Mad Scientist Cookie Monstere vitte haza.  Aranydiplomás lett a Monyó Boris The Blade, a Fehér Nyúl Apa és RIS, a Hopfanatic Oatcake Juice, a Horizont Coconut Stout és a Hoptop Double Check söre.