A Bocuse d’Or lyoni döntőjében, a norvégiai európai válogatón hatodik helyen végzett, Kelemen Roland vezette magyar csapat képviseli hazánkat.
Tavaly márciusban Trondheimben rendezték meg a Bocuse d’Or európai válogatóját, ahonnan a magyar csapat a legjobb tál különdíját is elhozhatta. Norvégiában a dán, a svéd, valamint a norvég csapat állhatott a dobogón, a lyoni döntőre azonban a világ minden tájáról érkeznek nemzetek.
A magyar csapat élén Kelemen Roland, a Hunguest Sóstó séfhelyettese szerepel. Commis-ja a siófoki Fodor Noel, aki családi éttermükből érkezett a csapatba. A coach pozícióját a Hungast Csoportnál dolgozó Szabó László tölti be, a csapatelnök (és kóstoló zsűri egyben) pedig a két Michelin-csillagos Stand Étterem sous chefje, Dalnoki Bence, aki az előző versenyszezonban csapatával a bronz szobrot hozhatta haza Lyonból. Akárcsak a trondheimi megmérettetés előtt, ezúttal is a csapat segítségére lesz a norvég Christian André Pettersen, aki már szintén állhatott a dobogó harmadik fokán Lyonban.
A magyar csapat a lyoni döntőn az első versenynapon, január 26-án versenyez majd.
A felkészülés most is a Bocuse d’Or Akadémia Hungexpón található tankonyhájában zajlik.