A Tavaszi Lóverseny és Food Truck Show keretében került megrendezésre 2024. május 3-5. között az immáron III. Piaggio Pizza és Prosecco Fesztivál & Verseny Budapesten, a Kincsem Parkban. 

Kovács Lázár (Lázár Chef) szervezésében megvalósult fesztiválon Magyarország legjobb pizzériái és pizzakészítő mesterei voltak jelen, akik amellett, hogy folyamatosan készítették a pizzákat a látogatóknak, egymással is versenyeztek, ráadásul a három nap alatt workshopokat és bemutatókat is tartottak azok számára, akik a pizzakészítés rejtelmei iránt érdeklődnek, vagy tanulni szerettek volna olyanoktól, akik az Olaszországban megrendezett pizza világbajnokságokon is szép eredményeket értek el.

 A háromnapos rendezvény alatt kemence bemutatókon is részt vehettek a látogatók, megismerkedve a COZZE gázüzemű forgózsámolyos és a MACTE OVENS elektromos pizzakemencével.

 Természetesen a finom olasz kávé és az olasz alapanyagok is nagy szerepet kaptak, hiszen számos olasz alapanyag forgalmazó, például a Gastro Italy, az Andimarc, a Casa Rinaldi, a Vinificando, a Balzano Food és a Buratti is képviseltette magát a rendezvényen. A prosecco szerelmesi széles repertoárból, különleges Magnum tételekből is válogathattak az Ab Ovo Borkereskedésnek köszönhetően. A fesztivál ásványvize a Veritas volt. 

 A fesztivál idén sem marad verseny nélkül, szombat délután ugyanis két verseny is megrendezésre került.

 A Pizzakészítő Bajnokságra bárki jelentkezhetett, aki szerette volna megmérettetni magát a szakmai zsűri előtt.

  1. helyezett: Szabó Sándor, aki az előző két fesztivál versenyén is remekelt
  2. helyezett: Pál Renátó
  3. helyezett: Sándor Zoltán

A Pizzériák Versenyén a fesztiválra kitelepült pizzériák mutatták be különleges pizzáikat, a szakmai zsűri különböző kategóriákban értékelte a versenymunkáikat:

Legszebb pizza és a Közönség díj győztese:

Fermento Pizzéria

Legkreatívabb pizza:

Pizza Accademia

Bocanova Olasz Étterem

Legjobb ízharmóniájú pizza:

Rossita Pizzéria

Forni di Napoli

Legjobb pizzatészta:

P7 by Lázár Chef

Gomolya Pizza Truck

Legfinomabb pizzafeltét:

Vadregény Bisztro & Pizza

La Piccola Napoli Pizzéria 

 
A népszerű programelemek is visszatértek, volt Freestyle Pizza Bemutató Apró Séf közreműködésével, és kilátogattak a rendezvényre a Vigyél Haza Alapítvány gazdikereső kutyusai is.