A világ legrangosabb szakácsversenye január 28-29-én kerül megrendezésre, ahol 24 ország csapata képviselteti magát, és méri össze tudását. A verseny már 32 éve kerül megrendezésre, és a gasztronómia mindig új arcát mutatja.


Az idei év is rendkívül fontos a számunkra, hiszen Magyarország egyre jobb eredményeket ér el a versenyen, ezzel is megmutatva magát a világnak. A verseny szigorú szabályrendszere szerint a verseny-boxban lévő csapat három főből állhat. A versenyző séf Pohner Ádám, annak segítője, a commis Csillag Richárd, illetve egy fő segítő, akit kirendelnek a teamhez. Ez a csapattag egészen a verseny napjáig ismeretlen, ettől függetlenül fontos, hogy a munkafolyamatokban ugyanúgy részt vegyen, mint a többiek.

IMG 9678

Ez azért jelentős, hiszen itt kiderül a séf szervezési készsége is. A csapathoz tartozik a coach, Segal Viktor, aki a verseny alatt folyamatosan figyelemmel kíséri a munkát, de tevőleg nem vehet részt benne, hanem a boxon kívülről figyeli, és koordinálja a főzés menetét. A versenyre való felkészülésnél nagy jelentőséggel bír az összhang megteremtése, hogy egy emberként tudjon működni a csapat.

IMG 9483


A verseny igazi lényegét és a saját ars poeticáját Paul Bocuse fogalmazta meg, ezekkel a szavakkal: Lehet klasszikus, lehet modern, de igazából egy konyha létezik. A jó konyha.
Minden versenynapon más feladat kerül a fókuszba, hiszen ugyanolyan összetett, és részleteiben is fontos pontokból áll, mint maga az éttermi konyhai munka.
Január 28.
Metro piacozás
A Sirha helyszínén berendezett Metro piacon a csapatok elvégzik a bevásárlást. Itt történik meg a megadott, és a szabadon választott alapanyagok kiválasztása.
Január 29.
A Bocuse d'Or első versenynapja
Ezen a napon történik meg a főzés. Számunkra fontos információ, hogy második rajtolóként, 8:10-kor áll rajthoz Pohner Ádám és a magyar csapat.
Január 30.
A Bocuse d'Or második versenynapja, eredményhirdetés.

Képek : Magyar Bocuse d'Or Akadémia