A METRO Gasztroakadémia látványkonyhája rendszeresen ad otthon a legkülönfélébb gasztro eseményeknek, ezúttal az áruházlánc receptversenyének győztesei főzhettek együtt az akadémia neves séfjei mellett ismert közéleti személyiségekkel.

Egy hónap állt a METRO vásárlóinak rendelkezésére, hogy szó szerint kisüssenek valamit, hiszen november utolsó napján a legjobbak komoly megmérettetésen bizonyíthatták, hogy ők a legkreatívabbak.  Az előzőleg begyűjtött anyagokból szakmai zsűri választotta ki a legígéretesebbeket, de a végső döntéshez a résztvevőknek a helyszínen is be kellett mutatni a konyhai ismereteiket. A versenyzők egy-egy híresség személyében partnert is kaptak maguk mellé a főzőversenyen. A párosok mindent beleadtak, hogy ők vigyék haza az értékes nyereményeket, köztük a minőségi konyhai gépeket, illetve egy gourmet képzést a METRO Gasztroakadémián.

A kiválasztott receptek tulajdonosai olyan népszerű közéleti személyiségekkel főzhettek együtt, mint Hajdú Steve, Keleti Andrea, Csomor Csilla, Nyári Dia, Vágó Piros, Kovács Katalin, Lajsz András vagy Bencsik Emerencia. Az elkészült fogásokat pedig Bernáth József, számos külföldi Michelin-csillagos étterem korábbi séfje, Gálicz István, a METRO Gasztroakadémia séfje, valamint Vidák Zoltán, a METRO Gasztroakadémia vendégoktatója értékelte.

metro fozes2

Az esemény végére 8 nagyszerű fogás került az asztalra, így például Lajsz András és Fábián Richárd tárkonyos pulykakrémlevese, Hajdú Steve és Juhász Áron pulykahúslevese, vagy Kovács Katalin és Németh Lajos almás-gyömbéres céklakrémlevese. A zsűri értékelte még Bencsik Emerencia és Ölveczky Sebestyén ízletes rose kacsamellét, amelyet csicsókapürével, savanyított sütőtökgolyókkal és kakukkfüves jus-vel tálaltak. Egy fenséges zöldséges kacsás rizs is készült, pankómorzsás sertéskarajjal, wasabis borsópürével és savanyított gombával Nyári Diának és Posta Lucának köszönhetően, Csomor Csilla és Sajó Attila csapata egy ízletes crème brulée-vel kápráztatta el a séfeket, Keleti Andrea és Muszta Anna pedig egy kávés-meggyes képviselőfánkkal készült.

Végül a Vágó Piros és Varga Zoltán páros főztje bizonyult a legjobbnak. Az első helyezett háromfogásos menüben olyan különlegességeket kóstolhatott a zsűri, mint az almás ciderleves darált pulykahúsos batyuval, darált karajból készült húsgombóc céklapiskótával és sütőtök pürével, valamint desszertnek fehércsokoládés panna cotta-t, sűrűre főzött kávéöntettel.