Az Abu Dhabiban megrendezett Worldchefs kongresszuson  16 ország szakács párosa méri össze tudását a kétnapos szakács világdöntőben. Magyarországot Adamek Balázs és Kocsis Marcell képviselte. A versenyen óriási siker született.

Lezajlott a Worldchefs kongresszus

Az Abu Dhabiban megrendezett Worldchefs kongresszusa a minap ért véget. A szakácsversenyen a séfek megmérettetésén 16 ország szakácspárosa mérte össze a tudását.

Hosszú válogató után, rengeteg séf közül kerültek a döntőbe a hazai séfek. Magyarországot Adamek Balázs és Kocsis Marcell képviselte, akik bravúrosan teljesítettek. A kétnapos verseny első napján főzték le az ételeiket. Adamek Balázs és Kocsis Marcell a 8. helyen végzett.

A verseny menete

Többféle szakácsverseny létezik, melyen a hazai szakácsok egyre intenzívebben vesznek részt és egyre jobb eredményekkel öregbítik hazánk gasztronómiáját. A Global Chefs Challenge döntőjében válogatott csapatok versenyeznek, hogy kategóriájuk legjobbjai legyenek.

Három kategóriában indulhattak a versenyzők. Fiatal szakács (25 éven aluliak), Senior Chef (26 éves kortól), Cukrász.

A kategóriák győztesei két évre a „legjobb” címet kapják, egészen a következő, 2024-es szingapúri kongresszusig.

A megmérettetés során a versenyzőknek 5 óra állt rendelkezésre arra, hogy elkészítsék 4 fogásos fine dining menüjüket. Természetesen, mint minden versenyen, a megadott szabályok és alapanyagok alapján kellett főzniük. A menü egy vegán előételből, egy halételből, borjú felhasználásával elkészített főételből és egy desszertből állt.

Balázs és Marcell menüje:

 

 

A Verseny eredménye

1. Helyezés : Olaszország

2. Helyezés: Svédország

3. Helyezés: Szingapúr

..

8. Helyezés: Magyarország

 

A Worldchefs Congress 2022

A Worldchefs Congress & Expo több mint 4000 szakácsot és több mint 6000 iparági vezetőt, kulináris rajongót és gasztronómia rajongóit gyűjti össze. A kongresszust 1930 óta kétévente rendezik meg különböző országokban. A 40. Worldchefs Congress & Expót 2022. május 30. és június 2. között rendezték meg Abu Dhabiban, az Egyesült Arab Emírségekben, melynek témája a Rise Together (Keljünk fel együtt).

Worldchefs-t a világ több mint 20 városában szervezték meg. Világszerte ikonikus előadókkal és iparági vezetőkkel, a Worldchefs Congress & Expo kiemeli a kulináris szakemberek nemzeteken átívelő erőfeszítéseit, különösen a Global Chefs Challenge, az Educators’ Forum, a Bill Gallagher Young Chefs Forum és a Feed The Planet révén.

A Worldchefs az egyik legnagyobb szakácsverseny

A World Association of Chefs’ Societies, más néven Worldchefs, egy dinamikusan fejlődő globális hálózat, amely világszerte 110 szakácsszövetséget foglal magában. Küldetésük a gasztronómiai kultúra globális fejlesztése azon ötletek egyesítésével, melyet a tagok, nemzetek, szövetségek létrehoznak. Folyamatosan keresik a legmagasabb színvonalat, a legújabb alapanyagokat, ötleteket és technológiákat.

„Egy ideális világban vannak olyan készségek, amelyek változatlanul fejlettek maradnak. De a világunk nem ideális. Az újdonságokban pedig mindig a legjobbat kell keresni” – vélekednek a World Association of Chefs Societies képviselői.

 A Worldchefs, a vendéglátóipar vezető hangja, 91 éves múltra tekint vissza, mióta a tiszteletreméltó Auguste Escoffier sorbonne-i megalapította. A kulináris szakemberek tömörítő nemzetközi tagság elkötelezett a szakma fejlődése és a szakácskabát befolyásának kiaknázása mellett- az ipar és az egész emberiség javulása érdekében. A Worldchefs elkötelezett a kulináris színvonal és a társadalmi tudatosság emelése mellett, a fő fókuszterületek az oktatás, a hálózatépítés, a szakácsversenyek, a humanitárius tevékenység és nem utolsó sorban a fenntarthatóság.