Egyedülálló légtisztító megoldással védi a beltérben étkezni vágyó vendégeit a május 5-én újra megnyitott, Michelin-csillagos Costes Downtown. Az étterem plafonjára felvitt láthatatlan anyag jelentősen lecsökkenti a légtér mikroorganizmus koncentrációját.

Az éttermeket nem csak a hosszú ideig tartó bezárás hozta nehéz helyzetbe, de a nyitás is számos kihívást jelent” meséli Gerendai Károly, a Costes éttermek társtulajdonosa. „Az egyik ilyen feladat például, hogy a vendégek biztonságérzetét növelve, bátorítsuk őket, hogy újra visszatérjenek az éttermek belterébe is” – teszi hozzá Gerendai, aki elmondta, ezért is jött kapóra számukra a NanoTeam megkeresése, akik egy nemzetközileg már bizonyított, innovatív megoldást kínáltak. Magyarországon a vendéglátásban elsőként a neves belvárosi étteremben találkozhatnak a vendégek ezzel a technológiával.

„Az általunk használt „okosfesték” a beltéri felületeken napi 24 órában tisztítja a levegőt. Kutatásaink bebizonyították, hogy a kezelt helyiségekben a mikroorganizmus koncentrációja már 15 perc alatt a felére csökken, és persze ezután is folyamatosan elpusztítja az FN NANO okosfestékkel lekezelt felülettel érintkező virusokat, baktériumokat és allergéneket. Nem véletlen, hogy ezt az innovatív technológiát először kórházakban, oktatási intézményekben, és tömegek által látogatott terekben, például reptereken kezdték el használni a világon.” -  mondta Bagány Márton, a cég menedzsere. „Ezáltal csökken a megfertőződés kockázata, tisztul a levegő az immunrendszert megterhelő szagoktól, veszélyes anyagoktól és allergénektől, ráadásul mindez környezetkímélő módon, természetes anyagok felhasználásával tud megvalósulni” – tette hozzá.
 
"A Costes Downtownban a Michelin csillagosok közül elsőként, ahogy az éttermek beltereire vonatkozó korlátozások megszűntek, azonnal megnyitottuk a kaput a vendégek előtt, de továbbra sem állítottuk le a rendkívül pozitív visszajelzéseket kapó "háznál főzünk" szolgáltatásunkat sem, sőt a nyári szezonra kiegészítjük egy grillezős és egy piknikezős verzióval is. Mivel sajnos a mi vendégkörünket eddig meghatározó nemzetközi gasztroturisták visszatérésére csak később számíthatunk, ezért az étterem nyitvatartását addig heti három és fél napra korlátoztuk (szerdától péntekig egész nap, illetve szombaton csak vacsorára). Ugyanakkor a magyarok körében már eddig is közkedvelt, kedvezményes árú, Michelin csillagos ebédmenű (7900 Forint 3 fogás) természetesen továbbra is elérhető szerdától péntekig" - említette meg Gerendai.