Február 21-én kiderül a METRO Gasztroakadémián!

A METRO Gasztroakadémia ad otthont a Csak a Mentes magazin által szervezett Az Év Mentes Séfje 2023 szakácsversenynek. A versenyre amatőr kategóriában 2023. január 31-ig lehet jelentkezni, míg a profi szakácsok február 3-ig regisztrálhatnak. A döntőt – két selejtezőt követően – február 21-én rendezik a METRO budaörsi gasztronómiai tudásmegosztó központjában.

Az Év Mentes Séfje megmérettetésen a profi és amatőr kategóriában induló versenyzők adott alapanyagokból készítenek fogásokat, melyeket professzionális zsűri értékel. Az idei verseny abban különbözik a korábbiaktól, hogy az eddig online rendezett selejtezők – saját receptek felhasználásával – is élesben folynak.

Az egyedülálló kezdeményezést 2018-ban az az igény hívta életre, hogy a magas gasztronómiai igényességgel készített cukor-, laktóz-, tojás-, és gluténmentes ételek egyenrangú elbírálásban részesüljenek; a veganizmus elvárása a fair play jegyében került a kiírásba, hiszen nem lehet a húsos és a húsmentes fogásokat egy kalap alá venni az értékeléskor.

„Szeretnénk, ha mind többen lennének tisztában azzal, hogy a mentes étkezés – bár jellemzően kényszerűen kerül bevezetésre – nem egyenlő a lemondással, sőt, új gasztronómiai lehetőségek egész tárháza nyílik meg a mentes étrendet folytatók előtt. Az Év Mentes Séfje évről-évre a gasztronómiai kreativitás ünnepe profi és amatőr kategóriában egyaránt.” – mutatott rá Herczeg Andrea, a szervező Csak a Mentes főszerkesztője.

A kiválóan felszerelt METRO Gasztroakadémia tankonyhája ideális helyszínt kínál a program lebonyolítása számára. A nagyvállalat szívesen áll be a speciális étrendekkel foglalkozó, jövőbe mutató kezdeményezések mögé; az Év Mentes Séfje versenyt a helyszínen kívül a vendéglátóipar számára fejlesztett, magas minőségű alapanyagokkal és eszközökkel, valamint zsűritag delegálásával és díj felajánlásával is támogatja.

A mentes étrendet követők speciális igényeik miatt ugyan kiszorulnak számos étterem vendégköréből, ám egyre inkább érzékelhető a tendencia, hogy a mentes alternatívát is kínáló vendéglátóhelyek üzletileg fenntarthatóbbak, és új vendégekre tesznek szert. Az Év Mentes Séfje elismerés ezért különleges rangot jelent, mely az étterem jövőbe mutató ambícióiról is tanúskodik!

 

Jelentkezés és részletek: https://csakamentes.hu/sefverseny/