Egy átlagos novemberi hétvégéhez képest 4 és félszeres lesz a belföldi vendégforgalom a következő, mindenszentekhez köthető hosszú hétvégén - közölte a Szállás.hu csütörtökön az MTI-vel.

    A szállásfoglaló oldal adatai szerint az átlagos foglalási érték az ünnepi hétvégén eléri az 57 ezer forintot, ami 24 százalékkal haladja meg az év ebben a szakában jellemző összeget.

    Ugyanakkor megjegyezték, a SZÉP-kártyával fizetők az átlagnál többért, közel 73 000 forintért foglaltak szállást az idén ezekre a napokra.
    Az adatok alapján az idén a 8. hosszú hétvégén Eger, Hajdúszoboszló és Gyula szállásadói készülhetnek a legnagyobb dömpingre, azonban a főváros, Miskolctapolca és Siófok is zsúfoltságra számíthat, miként Szeged, Zalakaros, Pécs és Hévíz is.
    A közlemény idézte Keresztes Nórát, a Szállás.hu marketing menedzserét, aki kifejtette: ebben az időszakban már a hotelek a legnépszerűbbek, a foglalások 40 százaléka négy vagy három csillagos szállodába szól.
    A külföldre útnak indulók között a lengyelországi Zakopane, Krakkó, Torockó, Prága és Kassa a legkeresettebb a szállásfoglaló oldalon.

 

mti