A Cecei sör el kíván térni a drága, bonyolult kézműves söröktől, ugyanakkor a nagy sörgyárak filozófiáját sem tudja teljesen magáénak érezni. Emiatt gyakorlatilag egy új kategória született meg, ami sokat merít a natúr borok világából.

De mi is az a natúrsör?

A natúrsör letisztult és eredeti ízvilágot teremt meg a magyar sörök piacán és egy régóta fennálló hiányt elégít ki. A Cecei könnyedén idomul a közkedvelt ízlésvilághoz, a fogyasztása pedig a megbízható és a jólesően megszokott sörözés élményét garantálja. A természetes sört azok fogják először a szívükbe zárni, akik szeretnek időről-időre új dolgokat felfedezni, ugyanakkor elkötelezettek a minőség és a fenntartható életforma mellett.

A kisüzemi főzde 2020 áprilisában kezdte meg működését 12 ezer hektoliteres éves termeléssel, hogy erős szakmai és technológiai háttérrel alkossa meg az első natúrsört. A Cecei ezzel a teljesítménnyel szinte azonnal az ország egyik legnagyobb kapacitású kisüzemi sörfőzdéjévé lépett elő. A sör a lehető legkevesebb beavatkozással készül, nincs benne mesterséges enzim és nincs erjesztés gyorsítás. A Cecei sörök csak természetes szén-dioxidot tartalmaznak, így kellemesebb a fogyasztásuk is.

Hagyományőrzés, megújulás és fenntarthatóság

A céget működtető baráti szövetség folyamatos törekvése, hogy minél több alapanyagot hazai beszállítóktól vásároljon meg és környezetbarát üzemet építsen. A Cecei alapanyagainak több, mint 90 százaléka Magyarországról származik.
A sört magába záró újrahasznosítható alumínium doboz jelenleg a leginkább környezetbarát csomagolási forma. A dobozokat újrahasznosított tálcára és lebomló fóliával csomagolják. Az üzem technológiája a lehető legkevesebb áram és gáz felhasználására törekszik, ráadásul a főzde fel van szerelve egy napelem parkkal is.

Lager, IPA és a gyömbéres búzasör

A Cecei sörök családjába tartozó italok különálló, erős és izgalmas egyéniségeknek felelnek meg. A Cecei Szűretlen Lager azoknak készül, akik szeretik a biztonságot az életükben és önfeledten élvezik a selymes világos sört. A lager nemcsak egy kora esti lazulás, hanem bármilyen extrémebb program üde társa lehet. Íze: könnyű, édeskés sör, virágos illattal.

A Cecei Szűretlen IPA a népszerűséget és a vibráló urbánus trendeket testesíti meg karakteres ízvilágával. A folyamatosan mozgásban lévő, új kalandok után vágyó, egyidejűleg a rituálék idilli világát csodáló sörfogyasztók jövőbeni párja lesz. Illatában trópusi gyümölcsök esszenciája dominál, ízében könnyű, keserédes és könnyen csúszik.

A karakteres Cecei Gyömbéres Búzasör a merészen sikkes sörfogyasztók kedvenc italává válhat. A sokoldalú fűszeres ital ízében elegánsan domborítja ki a csípősen édes gyömbér karakterisztikáját.A Cecei Sörüzem brigádja elkötelezett amellett, hogy a magyar sörkultúrát egy közérthetőbb, mégis minőségibb irányba támogassa és az edukációba is nagy erőket fog fektetni. Közösséget teremtő sörkóstolók, a különböző nemzetek sörkultúráját bemutató informatív ismeretterjesztő anyagok is érkeznek majd a natúrsör bevezetésével.