Szeptember 23-án, a Budapesti Borfesztivál keretein belül debütált a hazai borkedvelők előtt a megújult Mátrai borvidék. A 11 hegyközségi település összefogásával létrejött átalakulás célja a helyi bortermelők fiatalos, közösségi szellemiségével újrapozícionálni és széleskörűen bemutatni mind a vidék, mind a vidék által kínált borok sokszínűségét. A megújult szellemiség jegyében hamarosan bemutatják a borvidék új, fiatalos közösségi borát.
Eddig mintegy húsz magyar kisüzemi sörfőzde csatlakozott az október 2-án tartandó Nyitott Főzdék Napjához, amelyen tárt kapukkal várják majd a sörkedvelőket. Az eseménynek idén először kiemelt sörtípusa is lesz.
1991-ben nyitotta meg kapuit a nagyközönség előtt Magyarország ikonikus borfesztiválja a Vörösmarty téren, az akkor még csak néhány száz kíváncsiskodó fővárosi előtt. Kezdetben szerények voltak a körülmények, félénken mosolyogtak egymásra a néhány standban helyüket kereső borászok és az újjászülető borkultúrát épp csak felfedezni kezdő borfogyasztó közönségük.
2020 Bar World’s Top 100 eseményen a tizedik legbefolyásosabb személynek választott rumszakértő a Four Seasons Hotel Gresham Palota új, szecessziós luxusbárjában, a Múzsában kápráztatta el a közönséget. A Diageo és a Múzsa Bár közös szervezésében rendezett masterclass eseményen a rum kalandos történelméről és a guatemalai Ron Zacapa család háromféle italkülönlegességéről tudhattak meg többet az érdeklődők, miközben kiváló desszertpárosítással finomították a hamisítatlan közép-amerikai hangulatot.
2021. szeptember 16. és 18. között, immáron 21. alkalommal kerül megrendezésre a Dél-Alföld egyik legnagyobb gasztronómiai rendezvénye, az évről évre több tízezer látogatót vonzó Gyulai Pálinkafesztivál.