2016-ban három, még a húszas évei vége előtt álló srác gondolt egy merészet és önerőből belevágott a sörfőzde alapításának hatalmas projektjébe. Tamás, Gergő és Csaba a mai napig a tulajdonosai és aktív szereplői is a kisvállalkozásuk életének, ami MAD SCIENTIST-ként mára egy jól csengő névvé vált nem csak a hazai, de a legtöbbet exportáló kraft főzdeként külföldi sörös berkekben is.

Március 15-én ünnepli a sörfőzde a 7. születésnapját, a jeles alkalmat rendesen megünnepelve pedig a hét mindegyik napján bemutat egy új sört, megszórják eseményekkel, nem csak a fővárost, de az egész országot és minden eddiginél többet beszélnek majd nem csak a komlókról-ízekről-hordókról, de az őszinte kisvállalkozások fontosságáról és a sörözés romantikus szépségéről is.


MAD SCIENTIST - Budapest egyik legaktívabb kisüzemi sörfőzdéje 2016 óta
Kompromisszumokat nem ismerve állnak a sörök elkészítéséhez. A szakmai precizitás mellett folyton kreatív, újító recepteken törik a fejüket, hogy mindig valami újat és izgalmasat tölthessenek a poharakba. Kreációik között alternatív fermentációs tételek (MadX), hazai alapanyagokból készülő mézsörök (Mead Scientist) és hosszútávú hordóérlelt projektek (Barrel Project) is megtalálhatóak. 2023-ra az egyik legismertebb régiós főzdeként már több, mint 25 országba exportálnak, és főként a rendhagyó, "őrült" söreikről ismertek. A Madhouse Budapest bisztrója, a Mad Garden Buda sörkertje, vagy a főzde melletti Mad Kert révén 3 budapesti helyszínen is aktív résztvevői a vendéglátás világának is.
"2023 soha nem látott kihívások elé állította a teljes kraft iparágat, napi szinten látunk külföldi és itthoni komplett bezárásokat, a teljes szegmens a szemünk előtt alakul gyökeresen át; nem csak a középkategória, de a prémium és a szuperprémium is megsínyli ezt az időszakot. Nem túlzás azt állítani, hogy sem az indulás, sem a lezárásos időszak nem tartogatott ennyi kihívást. A nagyüzemi 40%-os áremelésekkel még nem számolunk, de látjuk azt, hogy idén már igazán a szakma őrültjének kell lenni ahhoz, hogy töretlen lendülettel menjünk előre. Azt viszont senki nem veheti el tőlünk, hogy a legjobb verziónkat nyújtsuk, aztán a piac, pontosabban a fogyasztók majd eldöntik, érdemesek maradunk -e a bizalmukra. Mindenesetre mi soha nem látott mennyiségű újdonságot premierezünk ezen a héten. Csak a viszonyítás miatt, egy átlag kisüzemi régiós főzde nagyjából egy év alatt jelentkezik ennyi újdonsággal, mint mi ezekben a napokban, pontosan emiatt is mindennél jobban értékeljük, ha bárki velünk tart ebben az ünneplésben!" - mondta el Sefcsik Márton, a MAD SCIENTIST üzletfejlesztési menedzsere.