Ital

Hírek

Bár az idei év kivétel, de rendszerint január az egyik leghidegebb téli hónap, elsőre azt gondolnánk ilyenkor a természet is pihen. Ez azonban nem teljesen igaz, hiszen január végén már egy a szőlészek szempontjából jeles dátumot találunk a naptárban. Január 22-e Szent Vince ünnepe, a néphagyomány szerint ezen a napon megjósolható az őszi termés minősége. A jeles nap alkalmából a Veszprémi Érseki Pincészetnél is lemetszették az úgynevezett vincevesszőket. A felsőörsi és mindszentkállai birtokon természetesen nemcsak a népi jóslásokban bíznak a szakemberek, hiszen a pincészetben komoly, évszázados hagyománnyal bíró, igen tudatos szőlőgazdálkodás és borkészítés zajlik.

Események

Közel másfél évtizede merült fel először a furmint szőlőfajta népszerűsítő programsorozat, a Furmint Február gondolata. Ennek keretében februárban szerte az országban - sőt túl a határainkon is - éttermek, borkereskedők, borbárok állítják majd a középpontba a furmintot. Az egész hónapon át tartó rendezvénysorozat csúcspontja idén is a Furmint Február Nagy Kóstoló, melyet a tradíciókhoz híven idén is a hónap első csütörtökén, február 2-án rendeznek meg a budai Hagyományok Házában.

Hírek

Az elmúlt években egyre népszerűbbé váló növényi alapú tejalternatívák megannyi lehetőséget rejtenek magukban. A Starbucks Magyarország baristái több egyedi italkülönlegességet is ajánlanak a kávézólánc kínálatában elérhető zab-, szója-, mandula-, és kókuszitalok felhasználásával. A Starbucks Magyarország üzleteiben országszerte 2023. január 3-tól a növényi alapú tejalternatívák választása után a továbbiakban nem számít fel többletköltséget ezzel is hozzájárul ahhoz, hogy minden vendég kompromisszumok nélkül kiválaszthassa kedvenc italát.

Hírlevél feliratkozás

newsletter