Az étlapoknak nemcsak informatívnak, tetszetősnek és könnyen elérhetőnek kell lennie, de az allergének jelölése is kötelezővé vált 2014-től. Mindezeknek az elvárásoknak tesz eleget egy új on-line eszköz, ami ráadásul még ingyenes is.
Az étlapoknak nemcsak informatívnak, tetszetősnek és könnyen elérhetőnek kell lennie, de az allergének jelölése is kötelezővé vált 2014-től. Mindezeknek az elvárásoknak tesz eleget egy új on-line eszköz, ami ráadásul még ingyenes is.
Idén debütál a Furmint Február rendezvénysorozat nyitányaként a Furmint Day, a Nemzetközi Furmint Nap, amely – a Malbec vagy a Chardonnay Dayhez hasonlóan – egy egész napot szentel a szőlőfajtának.
Miután többen elmarasztalták az egri borokat, az Egri Borászati Klaszter neves szakembereket kért fel, hogy a március 3-án a budapesti Hotel Corinthiában megtartott Eger-Szekszárd Bikavérpárbajra válogassa ki a benevezett 31 tétel közül a 15 legjobbat.
A street food hazai úttörői versenyre készülnek, ahol öt hozzávalóból kell hármat felhasználniuk a 35 büfékocsi versenyzőinek, hogy megnyerjék a kupát, de lesz workshop, gyerekprogram, főzőbemutató és koncert is.
A Bocuse d’Or Európa-bajnoka szerint a világbajnokságon az első öt helyezést célozták be, amely sikerült. Hamvas Zoltán szerint történelmet írt a magyar csapat.
Az Egyesült Államok lett az aranyérmes, míg mi a legjobb csirkés ételért járó vigaszdíjat kaptuk és a negyedik helyezést. Büszkék lehetünk a magyar szakácsokra.