Mi a közös a Magyarország Tortája verseny idei győzteseiben?

 A Magyarország Tortája verseny tavalyi győztese, Füredi Krisztián idén a cukormentes és az „Egy a Természettel” kategóriában remekelt, kollégája, Fodor Sándor pedig a pirított napraforgó, a hársméz és a vilmoskörte ízét ötvözve kapta meg a legjobbnak járó elismerést. A koronavírus-járvány okozta nehézségek ellenére a magyar cukrászok változatlanul kreativitást és a minőségi alapanyagok használatát tekintik legfontosabb értékeiknek.

Közel hatvan nevezés érkezett a jubileumi, idén 15. alkalommal meghirdetett Magyarország Tortája, a Magyarország Cukormentes Tortája, valamint a Vadászati és Természeti Világkiállítás Magyarország 2021. hivatalos tortája című versenyre. Az eper, a szeder, a mák és a kávé több versenyzőnél is favorit volt, de megjelentek olyan izgalmas zöldségek is, mint a rebarbara, a cékla vagy a paprika. Idén már szögletes tortákkal is lehetett nevezni, de még csak páran éltek ezzel a lehetőséggel.

 A Magyarország Tortája címet idén végül a budapesti Habcsók Cukrászda mestere, Fodor Sándor Napraforgó nevű kreációja nyerte el. A sütemény ízeinek meghatározó eleme a pirított napraforgó, a karamellizált csokoládé, a vilmoskörte és a hársmézes friss joghurt.

 

Az Egy Csepp Figyelem Alapítvány a Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestületével karöltve 10. alkalommal hirdette meg a Magyarország Cukormentes Tortája versenyt. Ezt az elismerést a tavalyi Magyarország Tortáját alkotó Füredi Krisztián nyerte el Beszterce rózsája nevű, a hagyományos magyar ízeket kombináló, zserbót idéző alkotásával. Mostantól az ő nevéhez fűződik a Vadászati és Természeti Világkiállítás Magyarország 2021. hivatalos tortájának receptje is. A Nimród fantázianevű sütemény ízvilága alapvetően a bogyós gyümölcsökre és a gesztenyére épít.

 

“Kizárólag elismerés illeti a magyar cukrászokat. Nem csak azért, mert a Magyarország Tortája versenyre mindannyian minőségi, egészséges alapanyagokból készült tortákkal érkeztek, hanem mert az elmúlt két nehéz év során is szüntelen kreativitással és igényességgel álltak a megváltozott helyzethez. A minőségi termékek iránti kereslet azonban szerencsére nem csökkent, sőt! Tapasztalataink szerint egyre többen választják inkább a minőséget a mennyiséggel szemben. Egy jó minőségű cukrászsütemény elfogyasztása ma már olyan igazi kulináris élmény, amiért hajlandóak többet fizetni a vendégek” - emeli ki Erdélyi Balázs, a Magyar Cukrász Ipartestület szakmai elnöke.

 

Minőségi sütemény pedig kizárólag minőségi alapanyagokból készülhet. Nem véletlen, hogy mindhárom idei díjnyertes torta hivatalos receptúrája tartalmazza a Debic tejszínét. Európa vezető tejipari márkája több mint 100 éve a cukrászok és séfek partnere a legjobb ételek, desszertek előállításában. 32 %-os habtejszínük bármilyen hab, bavarois, mousse, de csokoládé és fagylalt készítésére is kiválóan alkalmas.

 

Ahogyan a cukrászok nem adtak alább a járvány alatt a kreativitásból és a rugalmasságból, úgy a Debic sem enged a kiváló minőségből, ízből, színből, állagból. A márka büszke arra, hogy termékük mindhárom idei nyertes torta megszületéséhez és ezzel a különleges, ugyanakkor harmonikus végeredmény létrejöttéhez hozzájárulhatott.

 

A Debic is gratulál a versenyzőknek, akik kreatív energiákkal megalkották azokat a tortákat, amelyek a leginkább kifejezik Magyarországot.