Megújult formában, limitált ideig újra elérhető a két szelet magyar libamájat tartalmazó Maestro Goosey Gustav.

A hungarikumként is elismert, nem mindennapi alapanyag az első sikeres bemutatkozás óta már negyedik alkalommal tér vissza az éttermekbe.

A hazai McDonald’s éttermek a jól ismert és közkedvelt burgerek mellett időről-időre az ínyenc közönség és a különleges ízekre fogékony vendégek körében népszerű Maestro szendvicsek egy-egy időszakos termékével jelentkeznek. A Maestro kategória egyik legsikeresebb tagja a libamájas Goosey Gustav, amely a vásárlói visszajelzések figyelembevételével, megújult formában tér vissza az étteremlánc egységeibe.

A szendvics legkülönlegesebb összetevője természetesen a hízott libamáj, amely a magyar gasztronómiai örökség egyik kiemelkedő eleme, és amelyet 2013 őszén avatott hungarikummá a Hungarikum Bizottság.

A magyar libamáj meghatározó szereplő a világpiacon. Itthon ennek az összetevőnek a jelentős része hagyományosan az Alföldről származik, így van ez a McDonald’s által használt, hízott libamáj esetében is, amely Kiskunfélegyházáról és Orosházáról érkezik az éttermekbe.

A libamájas szendvics a McDonald’s-promóciók történetének egyik legnépszerűbb terméke lett. E gourmet alapanyag felhasználásának nagyon kevés előzménye van a gyorséttermi szektorban, a hazai McDonald’s termékfejlesztőinek csak egy-egy példáról van tudomásuk Franciaországból és Japánból.

A McDonald’s Maestro portfóliójába tartozó Goosey Gustav szendvicsben a fényes hamburgerzsemlébe a két szelet grillezett magyar libamáj mellett egy szelet 100% darált marhahúsból készült marhahúspogácsa, madársaláta, szeletelt csípős zöldpaprika, grillezett hagyma és enyhén borsos szósz kerül. A szendvics ízvilágát a hazai fejlesztők úgy alkották meg, hogy az vonzó legyen a libamájjal most ismerkedőknek, de kellemes meglepetést jelentsen a finomságért rajongó ínyenceknek is.