„Ez egy soha nem tapasztalt helyzet, amit tragédiák kísérnek. A felhizlalt turizmus lován ülve, arról óriásit lehetett esni. Félő, hogy a 2021-es év még rá fog menni erre.”
„Ez egy soha nem tapasztalt helyzet, amit tragédiák kísérnek. A felhizlalt turizmus lován ülve, arról óriásit lehetett esni. Félő, hogy a 2021-es év még rá fog menni erre.”
Magyar Nemzeti Gasztronómia Szövetség (MNGSZ) elnöke és a Fenyves Szálloda és Konferencia Központ tulajdonosa szerint a vendéglátásban és a turisztikában a pandémiát csakis összefogással és egymásra figyeléssel lehet leküzdeni.
Sokan, és sokféleképpen vélekednek arról, mi történik most velünk. Milyen lehetőségek adottak a vendéglátásban, és milyen utakon lehet járni.
Sokan ismerik Sváby Andrást, mint médiaszemélyiséget, viszont a gasztronómiához is legalább annyi köze van, mint főtevékenységéhez. Mint az Ürömi Hütte társtulajdonosa, ő is szembesült azokkal a problémákkal és nehézségekkel, amit a Covid hatásai rónak a vendéglátásra. Vele beszélgettünk a helyzetről, és arról, most mit tehet a magyar vendéglátós.
Kétségtelen, a 2020-as év a vendéglátás történelmének fekete szalaggal övezett éve. Váratlanul ért minket, és annál komolyabb hatásai vannak.
„Hagyja pihenni egy kicsit a konyháját is”