A somlói Kreinbacher Birtok, a Heinemann Testvérek Kft., az encsi Anyukám mondta étterem, Bányai Gábor Botond borszakíró, valamint Földesi Gyula oktató nyerte el a Magyar Sommelier Szövetség (Masosz) idei Par Excellence díjait.
A somlói Kreinbacher Birtok, a Heinemann Testvérek Kft., az encsi Anyukám mondta étterem, Bányai Gábor Botond borszakíró, valamint Földesi Gyula oktató nyerte el a Magyar Sommelier Szövetség (Masosz) idei Par Excellence díjait.
Egy jó szakácskönyvnek a hozzáállást és a gasztrointelligenciát kell fejlesztenie, valamint kiegészítenie azt a technológiai tárat, amellyel a szakács rendelkezik – vallja Fekete Antonio, aki a nyáron nyílt bemutatótermében személyesen is segít eligazodni a szakácsoknak, hogy milyen irányba érdemes fejleszteniük a tudásukat. Karácsonykor érdemes lehet a kívánságlistát erre bővíteni.
Tavaly szeptember óta hatályos az a minisztériumi rendelet, amelyben szabályozzák a konyhai részlegvezető képzését. Ha lenne olyan iskola, amely tudná vállalni a komoly feltételeket, és a finanszírozási hátterét is biztosítani lehetne, akkor a mesterségükben továbblépni akaró szakácsok Magyarországon is találhatnának olyan oktatást, ahol valódi mesterszintre fejleszthetnék a tudásukat.
Állami szerepvállalást vár a szervezet: ösztönzést, jogszabály változtatást, hogy több álláskereső és közhasznú foglalkoztatott érkezzen a vállalkozói szférába. Olcsó munkásszállások, és a munkavállalók szervezett szállítása is szóba került.
A vendéglátásban és az idegenforgalomban az utóbbi években ugyancsak elmaradtak a bérek az országos átlagtól, így a turisztikai ügynökség vezetője szerint az ágazatban meg kellene ezeket kétszerezni jövőre, ennek azonban jelenleg több korlátja is van. A munkaadói és a munkavállalói oldal képviselőit is arról kérdeztük, hogyan lehetne megvalósítani a tervet.
Április 18-ig fogadja a nevezéseket a Közétkeztetési Szakácsverseny 2017-2018 versenyre a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) és a Közétkeztetők és Élelmezésvezetők Országos Szövetsége (KÖZSZÖV).