A Brexit utáni váratlan gazdasági nyomás hatására hat Nagy-Britanniában található Jamie’s Italian éttermét zárja be a lánc.

A Jamie Oliver Restaurant Group az év első negyedében bezárja az üzleteit Aberdeenben, Exeterben, Cheltenhamban, Richmondban, Tunbridge Wellsben és Ludgate Hill-en, amely a Szent Pál-székesegyháznál található – írja a Guardian.

A cég vezetője, Simon Blagden szerint minden érdekelt tudja, hogy a brit éttermi piacon nagyon kemény a verseny, és a Nagy-Britannia kiválása az Európai Unióból még keményebbé tette a váratlan hatásokkal és a fokozódó nyomással. Bladgen szerint az alapanyagok és az alkalmazottak képzésének megnövekedett költsége jelentősen hozzájárult a döntéshez.

A bezárások 120 alkalmazottat érintenek, amely kevesebb, mint a lánc összes dolgozójának az 5 százaléka. A cég célja pedig az, hogy számukra is találjanak munkát a többi Jamie’s Italian üzletben. Ahol pedig nem lehetséges, ott gondolkodnak alternatív alkalmazási megoldásokon.

Az Egyesült Királyságban a meglévő Jamie’s Italian üzletekre fogunk fókuszálni, és terjeszkedésben a Barbecoa márkára, amelyen belül két új nyitás is várható 2017-ben” - mondta a cégvezető. – „Nemzetközileg újabb 22 Jamie’s Italiant indítunk jelenlegi partnereinkkel, és a jövőben ugyancsak figyelmet fordítunk az Ausztráliában újonnan megszerzett éttermeink üzemeltetésére és fejlesztésére”

Jamie Oliver neve alatt jelenleg 42 Jamie’s Italian étterem működik Az Egyesült Királyságban és 36 szerte a világban, köztük Magyarországon is.