Különleges lehetőség teszi még színesebbé a rendezvénysorozat 20. jubileumát

 Idén ősszel ismét megrendezik az Országos Étterem Hét sokak által várt programját, amelyre mostantól lehet asztalt foglalni. Az október 1. és 10. között – tehát meghosszabbított időtartammal – lezajló rendezvényen a mintegy 100 induló étterem változatlan menüárakon várja a vendégeket, akik a 3.900.- forintos Top, a 4.900.- forintos Prémium, vagy az 5.900.- forintos Exkluzív árkategóriákban választhatnak 3 fogásos menüsorokat. Sőt, az idei jubileumi évben egyes éttermek még szélesebb lehetőséget kínálnak vendégeiknek, szintén kedvező kiegészítő árért. Az érdeklődők a www.etteremhet.hu weboldalon foglalhatnak asztalt az októberi dátumokra.

A vendéglátóipari szektor, sokakhoz hasonlóan, nagy nehézségekkel nézett szembe az elmúlt másfél évben. A kényszerű lezárások időszaka után a lassan visszatérő vendégkör mellett az erősen emelkedő alapanyag árak is megnehezítették az újranyitás időszakát.

A jubileumi, XX. Országos Étterem Hétre a nehézségek után ismét a megszokott lendülettel és igényességgel készül mintegy 100 hazai étterem és a rendezvény szervezői. A szemfülesek akár Michelin ajánlással rendelkező étteremben is vacsorázhatnak, ha időben asztalt foglalnak. A menüsorok fix árain nem változtattak, ám idén először a 3.900.- forintos Top, a 4.900.- forintos Prémium és az 5.900.- forintos Exkluzív menüsorok mellett, konszolidált felárért további ritka vagy különleges alapanyagokból készült, nekik tetsző előételeket és főételeket is megkóstolhatnak a vendégek. A kulináris esemény ajánlatai között az egri bor és a lezser fine dining budapesti otthona, a St. Andrea Restaurant menüsora is szerepel.

„A St. Andrea idén azért csatlakozott a DiningCity rendezvényéhez, mert szeretné szélesre tárni a kapuit azok előtt, akik kíváncsiak a csúcsgasztronómia legújabb fogásaira és ételeiket kellemes és elegáns környezetben fogyasztanák el. A nemrég debütált Kollár Endre séf és az étterem csapata garancia a felejthetetlen gasztronómiai élményre és a jó hangulatra, a borokat pedig az idén a világ legjobb 50 bora közé választott bikavért is készítő, egerszalóki St. Andrea Borászat válogatásából kínáljuk” – mondta el Lizsicsár Miklós, a St. Andrea Restaurant üzletvezetője.

Azoknak, akik szívesen megismerkednének egy-egy új, számukra még ismeretlen étterem kínálatával, ízvilágával a barátságos árú menüsorok révén, érdemes résen lenniük: az előzetes asztalfoglalásra mostantól van lehetőség a www.etteremhet.hu oldalon.

A minőségi vendéglátás érdekében helyek korlátozott számban lesznek csak elérhetőek. Az éttermek átlagosan óránként maximum 10-20 helyet tartanak fenn a regisztrált vendégeknek az Étterem Hét program keretében, ezzel is biztosítva a biztonságos és kényelmes étkezést, a higiéniai követelmények betartását.