Az Együnk Egymásért, nélkülözőket segítő kampányt immáron 9. alkalommal indítja útjára a Magyar Élelmiszerbank Egyesület. A járvány elhúzódó hatása a nélkülözőket kilátástalan helyzetbe hozza. A kampány célja, hogy a beérkező támogatáson keresztül a nélkülözők élelmiszer ellátást kaphassanak.

Az Élelmiszerbank célja, hogy a kampány keretén belül felhívja a figyelmet az élelmiszerpazarlás elleni küzdelemre és a nélkülözők segítségére ebben a különösen nehéz, járvánnyal terhelt időszakban. Az Együnk Egymásért kampányban éttermek, cukrászdák,  vállalatok és magán emberek vehetnek részt pénzadomány gyűjtéssel, hogy még több élelmiszer mentése és kiosztása valósulhasson meg. A résztvevő étterem vagy cukrászda által kijelölt egy-egy fogás, menü, desszert bevétele most a rászorulók élelmezését segítheti! Magánemberek és vállalatok pedig virtuális menük vásárlásán keresztül járulhatnak hozzá a nélkülözők élelmezéséhez.

A jótékonysági kezdeményezés szeptemberben kezdődött, és év végéig lehet csatlakozni! A tavalyi Együnk Egymásért akció 4 hónapja alatt gyűjtött adományoknak köszönhetően 141 000  családon tudott az Egyesület segíteni! 

Várjuk vállalatok, éttermek, cukrászdák jelentkezését, akik a közösség összefogó erejével részesei szeretnének lenni a nélkülözés és az élelmiszerpazarlás elleni küzdelemnek.

Akik már megerősítették, hogy biztosan részt vesznek az idei kampányban:

Trattoria Pomo d’Oro, Friss’n’sült étterem, Melódin éttermek, A Fűszeres, NOMÁD hotel&glamping, SVÉT éttermek, Home of Franziska, CsÍzműhely, Magora étterem

Hogyan lehet csatlakozni a kezdeményezéshez?

Információk: https://www.elelmiszerbank.hu/egyunk-egymasert