A Starbucks bejelentette a vállalat erőforrás-pozitív jövőjéről szóló több évtizedes vízióját, amelynek célja, hogy többet adjanak vissza a bolygónak, mint amennyi erőforrást felhasználnak. A koncepció tudományos alapon meghatározott előzetes célértékeket tűz ki a karbonemisszió, a vízfelhasználás és a hulladékkezelés területein 2030-ig, amelyeket 5 különböző stratégia alapján ér el a vállalat.

A Starbucks célja, hogy erőforrás-pozitívvá váljon, vagyis működése során több karbont tároljon, mint amennyit kibocsát, csökkentse a hulladéktermelést és hogy több tiszta édesvizet biztosítson a rászorulóknak, mint amennyit felhasznál.

A vállalat globális működésének és ellátási láncának karbonemisszióját, vízfelhasználását és hulladéktermelését is magába foglaló környezeti terhelést öt elsődleges stratégia szerint csökkenti.

 A vállalat 2030-ra három elsődleges célt kíván elérni: 50 százalékkal csökkenti a karbonemisszió mértékét a Starbucks közvetlen működése során és az ellátási láncában egyaránt; akávé előállítása és az ehhez kapcsolódó közvetlen műveletek során használt vízmennyiség 50 százalékát visszajuttatja azon közösségek számára, ahol jelentős vízhiány mutatkozik, a vállalat egy újabb lépést tesz a körforgásos gazdaság felé. Az üzletekben és a feldolgozás során keletkező, tárolókba érkező hulladék mennyiségét 50 százalékkal tervezi csökkenteni.