Az olasz konyha alapvető eleme a tészta. Nincsen igazi olasz étkezés tészta fogás nélkül. Innen ered az étterem neve is, „Una pasta” (Na’ Pasta), azaz „egy tésztát szeretnék”. A Na’ Pasta Bisztro az  egyik leggazdagabb tésztakínálattal rendelkezik a városban.

A házi készítésű casarecce, tagliatelle, spaghetti, maccheroni, vagy az eredeti olasz La fabbrica della pasta gragnano kézműves tészták (mint például Spaghetti al Mandolini, Elico Pene, Colone Pompei vagy a Mafaldine) is megtalálhatók az étlapon. Természetesen az étterem gondolt azokra a vendégekre is, akik nem fogyasztanak glutént. A tészták többsége gluténmentes alapanyagokból is kérhető. A pizza választék is igen széles, az eredeti olasz házi pizza mellett, megtalálható a fekete és a kamut lisztből készült pizza is. A fekete liszt egy természetes anyag, ami jellegzetes sötét színt kölcsönöz a kenyereknek és tésztáknak. Amellett, hogy páratlanul finom pizza tészta készíthető belőle, pozitív hatása, hogy a fekete liszt csökkenti az étkezések utáni puffadást.

A kamut ősi, tápláló gabona, mely Egyiptomból származik. A gabonafélék fáraójának is nevezik. Kizárólag ökológiai gazdaságokban termesztik. Mivel glikémiás indexe alacsony, a belőle készített termékek jól beilleszthetők a cukorbetegek, diétázók étrendjébe. Segít a májnak a méregtelenítésben. Kedvező hatással van az immunrendszerre, könnyen emészthető.

A tésztaételek mellett az étlapon számos hús- és halétel is megtalálható. A saláták gondosan válogatott bio, valamint organikus gazdaságokból származnak.

Az étterem koncepciójának másik lényeges pillére, hogy bemutassa, hogy lehet az olasz ételeket élvezni mentesen is. Nem kell lemondani a jó olasz ételekről annak sem, aki valamilyen okból egy speciális diétát, vagy étrendet követ. A NA’ PASTA-ban mindenki megtalálja a kedvére valót. A mentes ételek is az eredeti, olasz ízeket idézi, egyszerű, de kiváló, prémium minőségű alapanyagokból.

A bistro ételek kínálatából elmaradhatatlan a burger, mely a NA’ PASTA étlapjáról sem hiányozhat. Ebben is igyekeztünk eltérni a már megszokott burgerektől és így született meg az Italo Burger, melyet prémium marhából készült húspogácsából, bio salátából, eredeti olasz sajtból és házilag készült buciból készítünk.

 

A vezető séf Alessandro Smanio.