A Sisi Alapítvány Erzsébet Királyné megkoronázásának 150. évfordulója tiszteletére indította útjára, 2017. június. 7. napján 10:30 órai kezdettel hagyományteremtő céllal a „SISI KEDVENC BORA” elnevezésű borversenyét.

A következő kategóriákban lehetett nevezni: fehér bor, rozé bor, vörös bor, szénsavas bor, borkülönlegesség, biobor, párlat (csak szőlő).

A versenybe nevezők bormintákat szakmai és társadalmi zsűri bírálta el. A Szakmai zsűri elnöke Nyitrainé dr. Sárdy Diána az SZIE Kertészettudományi kar, Borászati tanszékvezetője, egyetemi docens.  A borverseny megrendezését szakmailag támogatta dr. Kállay Miklós emeritus professzor, a Magyar Bor Akadémia tiszteletbeli elnöke.

A borok besorolását Kóczán Rudolf nyugalmazott OBI felügyelő végezte. A Társadalmi zsűri tiszteletbeli elnöke, Sisi, azaz Dalos Anikó volt.

Az eseményt, Sisi királyné bevonulása nyitotta meg, mialatt Ócsay Juli a Kék-Duna keringőt énekelte. Majd az ünnepi beszédek után, elkezdődött a borminták kóstolása és pontozása. Az értékelés után a kuriózumi – vegyszermentes különféle húsokból – ebéd került feltálalásra, majd a a Ju és Zsu Társulat musical-operett blokkal szórakoztatta a bíráló hölgyeket és vendégeinket.

Az első „SISI KEDVENC BORA” c. borverseny eredménye:

„SISI KEDVENC BORA” -  Csubák Testvérek, Tokaji Essencia (natur)

Legjobb biobor  - Hárs Pincészet, Szajki Cirfandli Töppedt szőlőből

Legjobb fehérbor  - Juliusvin , Sauvignon Blanc

Legjobb rozé   - Gál szőlőbirtok és Pimcészet, Gál Kékfrankos rozé

Legjobb vörös  - Eurobor – Tűzkő Birtok, Tűzkő merlot

 

A Sisi Alapítvány 2017. június 8-án szervezte meg Gödöllőn a Sissi Fagyizóban a II. Országos „Igazmondó” Koronázási Fagyi versenyét.

A versenybe nevezők termékeit szakmai, társadalmi és gyermek zsűri bírálta el. A Szakmai zsűri elnöke Dr. Gundel János professzor úr a Budapesti Gazdasági Egyetem korábbi tanszékvezetője volt. Tagjai pedig Szamos László és Farkas Elemér. A Társadalmi zsűrit, Oszvald Marika, Bay Éva, Ócsay Juli, a Ju és Zsu Társulat vezetője, Joshi Barath, Klausmann Viktor és Fekete Zoltán, az Iparos Újság főszerkesztője erősítette.

A Gyermek zsűri pedig az országos rajzpályázaton elért eredményeik alapján bejutott, és gödöllőiek voltak a tagok.

A rendezvény a császári – királyi pár és családjuk bevonulásával kezdődött, mialatt Ócsay Juli a Kék-Duna keringőt énekelte. Majd az ünnepi beszédek után, elkezdődött a versenyfagylaltok pontozása.

A Szakmai, Társadalmi és Gyermek zsűri együttes döntése alapján a versenyt a gödöllői Sissi Fagyizó és munkatársai által készített Rákóczi túrós fagylalt nyerte el.

A Sisi Alapítvány kuratóriuma Szamos László Urat a Fagyi Nagykövetévé nevezte ki, mely cím a magyar kézműves fagylaltot népszerűsíti és felhívja a figyelmet a rossz minőségű, fagylaltnak nem nevezhető édesség veszélyeire. 2018-ban ezt a díjat Szamos László Úr által választott személy kapja meg, akinek szintén fontos ez az üzenet, hogy eljusson minél több emberhez.

A zsűri kóstolásának befejezése után, a versenyfagylaltokat kedvezményes áron lehetett megvásárolni, melynek bevételéből összegyűlt 80.500.- forintot, támogatásként a Tessedik Sámuel Családok Átmeneti Otthona kapta, melynek képviselője Karácsony Terézia vehetett át. 

A II. Országos "Igazmondó" Fagyi-verseny eredménye:

  1. helyezett: Rákóczi túrós - Sissi Fagylaltozó, Gödöllő
  2. helyezett: Pingvin - Nasi Fagylaltozó, Budafok
  3. helyezett: Spongya Bob és barátai - Sissi Fagylaltozó, Gödöllő

Szakmai díj:  Blaha Lujza tortája - Sissi Fagylaltozó, Gödöllő

Társadalmi zsűri díja: Orea - Nasi Fagylaltozó, Budafok

Közönség díj: Karamellás görög joghurt - Kapitány cukrászda, Kiskunlacháza

Gyermek Díj: Friss fuvallat - Sissi Fagylaltozó, Gödöllő

Sisi Alapítvány díja: Gödöllői álom (mentes) - Herczeg Emese és Paulovics Renáta., Gödöllő