SVÉT: 1 hangulatos, nemesi kúria,  17 tagétterem, 2 vendégétterem szeptember 8-án Rácalmáson, a Jankovich-kúriában.

Minden eddiginél különlegesebb helyszín, a Stílusos Vidéki Szállodák vendégeskedése, illetve az ő jóvoltukból a reggelizés lehetősége, gasztroszínpad, megannyi workshop, előadás, gyereksarok, környezettudatos tálalási szemlélet, regionális alapanyagok és Tóth Vera esti koncertje várja a vidéki gasztronómia elkötelezett híveit Rácalmáson a Magyar Turisztikai Ügynökség által támogatott SVÉT 11.0 nagyrendezvényén.

 Rácalmás, alig 50 percnyi autóútra fekszik Budapesttől. A XVIII. századi nemesi kúria nyitott terei pazar kulisszákat kínálnak a találkozónak és talán nem túlzás azt állítani, hogy a helyszínválasztás különlegesebb, mint valaha.

 

A Jankovich Kúria Hotel és Étterem 2016-ban nyert felvételt a Stílusos Vidéki Éttermiség mozgalomba. A gasztrokoncepció kialakítója Ruprecht László, a hely különlegessége, hogy a Hankook gumiabroncsgyár közelségét kihasználva a nemzetközi konyha mellett koreai konyhát is visz. A Jankovich-kúria persze nem csupán étterem: magas szintű szállodai és wellness szolgáltatásainak köszönhetően itt a testen kívül a lélek szintén felüdül.

 

 A TALÁLKOZÓN RÉSZTVEVŐ ÉTTERMEK:

1.       Almalomb Hosszúhetény

2.      Anyukám Mondta – Encs

3.      Erhardt Étterem Sopron

4.      GUSTO 13 – Veszprém

5.      Gusteau Kulináris Élményműhely – Mád

6.      IKON Étterem – Debrecen

7.      Jankovich Kúria Hotel és Étterem

8.      Kistücsök Étterem – Balatonszemes

9.      La Maréda Étterem Győr

10.  Macok Bisztró és Borbár – Eger

11.  MANDULA Étterem és Bor-Bár – Villány

12.  Nomád Hotel – Noszvaj

13.  Pajta - Őriszentpéter

14.  PalKonyha – Palkonya

15.  Platán Restaurant & Café - Tata

16.  Rosinante Étterem – Szigetmonostor

17.  Viator Apátsági Étterem – Pannonhalma

 

MEGHÍVOTT VENDÉGEK:

 

  1. Pannónia Gasztrohajó – Budapest
  2. 67sigma – Székesfehérvár

 

Közös nevező mindig van és ez nem csak a vendéglátás szeretete, hanem az ételekben kötelezően megjelenítendő azonos alapanyag is. Az egyik ezúttal a Jankovich-kúria jelképe, az alma lesz, míg a másik opció, egy regionális alapanyag hangsúlyos szerepeltetése abból a térségből, ahonnan adott étterem érkezik. A SVÉTlapon így a menü által kirajzolódik hazánk íztérképe is.