Az 1973-ban alapított President's Awardot minden évben a McDonald's legkiemelkedőbb munkavállalóinak ítélik oda. A legjobbaknak járó díj nyerteseiből álló elitklubhoz az idén dr. Cselényi Tibor, a hazai McDonald’s senior minőségbiztosítási vezetője is csatlakozott.

A McDonald’s legrangosabb díját a világ minden táján dolgozó mintegy 11 ezer irodai McDonald’s munkatárs szűk 1 százaléka kaphatja meg, azok, akik az adott évben kiemelkedő teljesítményükkel járulnak hozzá a vállalat sikereihez. A győztes szakemberek a vállalat alapértékeit testesítik meg, kulcsfontosságú stratégiai kezdeményezéseket vezetnek be és kimagasló üzleti eredményeket érnek el a saját piacaikon.  Az idei díjakat a „Munkatársak Megbecsülésének Napján” (Employee Appreciation Day) jelentették be az Egyesült Államokban.

 Tibor orvosi-mikrobiológus tapasztalattal került a McDonald’shoz:23 évvel ezelőtt, 1996-ban minőségbiztosítási menedzserként csatlakozott a beszerzési osztály csapatához. Az elmúlt több mint két évtized alatt a nevéhez olyan jelentős kezdeményezések, termékinnovációk fűződnek, mint a McDonald’s HACCP-rendszerének európai fejlesztése, a gluténmentes hamburgerek bevezetése, a termékek sócsökkentése, valamint a Pure&Simple McNuggets hazai elindítása.

 Szakmai konferenciák, fórumok és döntéshozói események rendszeres résztvevője, előadója, 2014 óta a Mekilexikon transzparenciaprogram házigazdája. A nemes célok és ügyek elkötelezett támogatójaként évek óta a McDonald’s Bringamánia Tour de Balaton jótékonysági kezdeményezés legsikeresebb jószolgálati nagykövete. Munkáját 2017-ben „Kiemelkedő Márka Nagykövet” díjjal ismerte el a vállalat. A McDonald’s rendszerén belül úttörő szerepe volt abban, hogy valamennyi élelmiszeralapanyag-beszállítónál olyan élelmiszerbiztonsági és minőségbiztosítási rendszer valósuljon meg, amely a McDonald’s vendégei számára folyamatosan biztosítsa a fenntartható, biztonságos és minőségi élelmiszert.

 „Azért szeretek a Mekinél dolgozni, mert teljes mértékben azonosulni tudok a vállalat értékrendjével, mert minden nap új kihívásokkal színesíti tevékenységemet és folyamatosan látom és érzem a munkám eredményét, kollégáim megbecsülését.” – mondta Cselényi Tibor.

 A sikert, mint mondja családjának is köszönheti, hiszen munkájához folyamatos támogatást és inspirációt kap feleséségtől, gyermekeitől és unokáitól. Szabadidejét a kerékpározásnak, zenehallgatásnak és a családjának szenteli.

 A díj ünnepélyes átadására Chicagóban került sor.

 

A képen (balról jobbra): Steve Easterbrook (elnök-vezérigazgató), dr. Cselényi Tibor (Minőségbiztosítási Vezető, President’s Award díjazott), Ian Borden (a McDonald's International Developmental Licensee Markets szegmensének elnöke)