A második nemzetközi Save Food kongresszuson május 7-8-án Düsseldorfban napirendre kerül az élelmiszerpazarlás ügye. Az Interpack 2014 kiállításra szervezett kongresszuson a különböző területek szakemberei arra keresik majd a választ, hogyan lehetne csökkenteni a szemetesbe kerülő élelmiszerek mennyiségét, többek között a csomagolóipar fejlesztésén keresztül.

A Café Ziferblat London első kávézója, ahol minden ingyen van – kivéve az időt. A kávézóban az ott töltött idő után kell fizetni, percenként 3 pennyt. Az ajtóban felírják az érkezés időpontját, majd a vendég választ magának egy régi vekkert, amit az asztalához visz.

Miközben Németországban egyre szorosabb a kapcsolat a biogazdák és az éttermek között, hazánkban az értékesítők nem találnak piacot a bioélelmiszereknek a vendéglátásban. 2014-ben a Demeter csoport szakácsversenyt rendez Németországban a kommunikáció javítása érdekében.

Amerikában a Pizza Hut jelenleg egy új technikai „játékot” tesztel: egy interaktív asztalt, amivel a vásárló maga állíthatja össze a pizzáját, rendelhet és várakozás közben még játszhat is.

További cikkeink...

hírlevélfeliratkozás

newsletter

tork

Chef pincer banner