Meleg- és hidegkonyhai ételeiért, munkáiért egyaránt bronzérmet érdemelt ki a zsűritől a magyar nemzeti szakács- és cukrászválogatott a Luxemburgi Nagyhercegség fővárosában, Luxembourgban november 22-26. között zajló gasztronómiai világbajnokságon.

A Hawaii-i Blue Dragon étteremben kínálják a világ legfrissebb salátáját: a vendég maga szüretelheti a még élő salátát.

Az olasz város, Bologna jelenleg építészetéről, gazdag ételeiről és tengerpartjáról híres, azonban nemsokára az „Élelmiszerek Disneyland-je” is nevezetességei közé tartozhat. A tervek szerint egy húsz hektáros, „ínyenc” tematikus parkot hoznak létre „Fico Eataly World” néven.

Fűszernövények magjaival készítettek lebomló kávéspoharat. A design a Native VML dél-afrikai kreatív ügynökség és a Cape Town-i Truth Coffee – a világ egyik legjobb kávézója – együttműködése nyomán jött létre.

Áprilisban Görögoszágban alakult meg a Történelmi Kávéházak Szövetsége, ami a száz év feletti kávéházakat fogja össze. Tagjai és alapítói között több magyar kávéház is szerepel, mint például a New York Kávéház.

Május 8-án zárult a világ legnagyobb presztízsű szakácsversenyének európai döntője, ahol 20 ország mérte össze tudását.

További cikkeink...

hírlevélfeliratkozás

newsletter

tork

Chef pincer banner