Joel Robuchon nem tud leállni: öt új éttermet nyit

Külföld
Tipográfia

A legtöbb Michelin-csillaggal kitüntetett séfnek nem elég a 12 étterme, a következő két évben két új "Atelier"-t nyit New Yorkban, egy-egyet pedig Miamiban, Genfben és Makaón.

A 71 éves séf főleg amerikai befektetőkre támaszkodva bővíti gasztronómiai birodalmát. Második makaói vendéglője Karl Lagerfeld német divattervező első, 2018-ra elkészülő luxusszállodájában nyílik.

Robuchon vendéglői összesen 31 Michelin-csillagot gyűjtöttek be, közülük öt kapta a legmagasabb elismerésnek számító három csillagot. Jelenleg Bangkokban, Hongkongban, Las Vegasban, Londonban, Makaón, Monacóban, Montréalban, Párizsban, Sanghajban, Szingapúrban, Tajpejben és Tokióban működik konyhaművészeti "műterme" (Atelier).

Mint az AFP-nek adott évvégi interjújában elmondta, azt tervezi, hogy 2019-ben "visszatér gyökereihez" a délkelet-franciaországi Montmorillonba, ahol egy  11. századi hajdani kolostor-ispotályban Joel Robuchon Nemzetközi Intézet néven csúcsszintű szakácsképzőt létesít a rangos svájci turisztikai magánegyetemhez (Ecole Hoteliere de Lausanne, EHL) kapcsolódva.

Az évszázad konyhafőnöke címmel rajta kívül eddig csak Paul Bocuse-t, Fredy Girardet-t és Eckart Witzigmannt ismerték el.

hírlevélfeliratkozás

newsletter

trendfm

Chef pincer banner