„Drinks of Tomorrow – A jövő italai” a ProWein 2015 szakvásáron

Külföld
Tipográfia

Páratlan nemzetközi kínálat, a különbemutatók egyedülálló sokszínűsége jellemzi a világ legjelentősebb borvásárát, a düsseldorfi ProWein-t. A seregszemle a szakemberek számára kihagyhatatlan nemzetközi esemény, amely az új trendeket, és a nemzetközi ötleteket is bemutatja.

A márciusi ProWein-ra mintegy 5000 kiállítót és közel 50.000 szakmai látogatót várnak a világ minden részéről.

A ProWein 2015 szeszes italok kínálati csoportjához a „Drinks of Tomorrow – A holnap italai” jelmondatot választották. Lukas Motejzik, a sikeres müncheni „Zephyr” bár tulajdonosának szakavatott útmutatásával ismerhetik meg a látogatók a legújabb bártechnológiák minden részletét – és a világra szóló eredményeket. Rendhagyó ízélményt kínál például az aszalt gyümölcsök bekeverése, vagy a gyümölcs- vagy fűszerdarabok bekeverése illetve a füstölt aromák játéka. A konyhaművészetből ismert sous vide elkészítés (alacsony hőmérsékletű vákuumos párolás) is megjelent már a bárok világában. Hogy ezt hogyan képzeljük el, és hogy főként milyen ízű az eredménye, azt a ProWein látogatói a szeszes italok bárjában, a FIZZZ Lounge-ban tapasztalják meg.

A ProWein kísérő rendezvényeinek kínálatát a kiállítók számos önálló rendezvénye teszi teljessé. Több mint 300 kóstolást és szemináriumot rendeznek a vásári standokon ill. a ProWein Fórumon, amely központi helyre, a 13-as vásárcsarnokba költözik. A ProWein Fórum 2015-ben kínál először elkülönített területen kóstolókat és előadásokat. A fórumon és a kiállítói standokon rendezett kóstolók és szemináriumok kínálatát január végével véglegesítik a szervezők.

A kóstoló zóna új koncepcióval jelentkezik a 2015-ös ProWein-on: a MUNDUS VINI tavaszi kóstolásán győztes borok mutatkoznak be a kóstoló zónában.

A neves bordíjat évente az ökológusok, borelemzők, szakkereskedők, borpincérek, vendéglátók és szakújságírók rangos nemzetközi zsűrije ítéli oda. A kóstoló zónában a világ minden tájának arany- és ezüstéremmel díjazott borainak színvonalas választéka várja a látogatókat. Összesen mintegy 500 féle bort lehet majd tesztelni a nyílt kóstolókon.

A látogatók további, az egyes régiókra vagy nemzetekre összpontosító kóstolókat találnak a különböző nemzeti standokon.

A Magyar Turizmus Zrt. Agrármarketing Vezérigazgatósága által szervezett közösségi standon 24 magyar borászat vesz részt. A legtöbben a tokaji borrégiót képviselik: 9 borászat érkezik Tokajból. A villányi borvidéket 4 borászat képviseli, de érkeznek borok Szekszárdról, Sopronból, Badacsonyból, Neszmélyről, Etyekről és Pannonhalmáról is.

hírlevélfeliratkozás

newsletter

tork

Chef pincer banner