A villányi Gere Attila Pincészetnél, a Gere Birtokon 2018. június 8-9. között ismét megrendezik – ezúttal már hetedik alkalommal – a Gere Jazz Fesztivált, ahol a legklasszikusabb olasz fogások is terítékre kerülnek.

Az évente megújuló tematikának köszönhetően idén a villányi szőlők között igazi olasz hangulatban és dolce vita életérzésben lehet része azoknak, akik ellátogatnak a rendezvényre. A hazai jazz kiválóságai mellett idén fellép Nicola Conte, a legtáncosabb jazz képviselője, aki hazánkban elsőként a fesztiválon játszik új lemezéről.

A Magyarország legdélebbi szőlőültetvényei között megrendezett fesztivál idén is jól csengő hármashangzatba rendezi a Gere-borokat, a kifinomult gasztronómiát és az igényes dzsesszzenét. Olasz dallamok, toszkán hangulat és minőségi borok várják a Villányba látogatókat június második hétvégéjén.

A gasztronómiai kínálat, ahogyan mindig, most is fontos részét képezi a fesztiválnak, a Gere Birtok Mandula éttermének séfjei igazi itáliai ízekkel készülnek. A legklasszikusabb olasz fogások kerülnek terítékre, izgalmas tálalásban. Lesz paradicsomos toszkán pacal parmezánnal és pesztóval, tépett bárány focacciával és rukolával, garnélás zöldfűszeres rizottó, osso bucco, vegetáriánus lasagne, a grillen pedig hal, csirke, saltimbocca és báránylapocka sül majd, amihez friss salátát kínálnak. Ha már dolce vita, a desszertek is Olaszországba repítenek, a tiramisu mellett kajszibarackos panna cotta cantuccinivel és ricottás rumbaba is várja az édesszájúakat.

Ezen a hétvégén a villányi frizzante a jégbe hűtött Gere Frici gyöngyözőbor lesz, ami minden Gere Jazz Fesztiválon a közönség kedvence. A nyári melegben semmi nem esik olyan jól, mint az üde fehér és rosé Frici, amit idén Camparival is kínálnak, hogy izgalmas alternatívát nyújtsanak az aperol spritz helyett. A gyümölcsös fehérek és rozék igazi szomjoltók, és az sem számít szentségtörésnek, ha a szódásüveghez nyúlunk. A könnyedebb Portugiesert, Athus cuvée-t és Merlot-t azoknak ajánlják, akik még nyáron sem akarnak lemondani a vörösborokról, ráadásul finom savaikkal remekül illenek a paradicsomos, olasz fűszerekkel készült ételekhez, és természetesen olyan csúcsborokat is nyitnak, mint a Kopar vagy a Solus, amivel igazán feldobják a Jazz Fesztivál nyári estéit.

Gasztronómiai sztárvendégként a Gere család meghívására vendégségbe jön az olasz Sirk család, akik a Michelin-csillagos La Subida étterem tulajdonosaiként képviselik az olasz gasztronómiát, és a vendéglátóhelyük finomságaiból adnak ízelítőt, így sajtokat, sonkákat és olívaolajat hoznak magukkal Friuli-Venezia Giulia régióból.

PROGRAM

június 8. (péntek)

20:00 Rákfogó zenekar

22:00 Kéknyúl Hammond Band

június 9. (szombat)

18.00 Balázs Elemér Group

20.00 Barabás Lőrinc Quartet

22.00 Nicola Conte (ITA)