Az Űdítő pillanat névre keresztelt citrommal, naranccsal és szirupokkal készített jeges kávé kapta a fődíjat a Balatoni Barista Bajnokságon.

Szathmáry Dóra kreációja lett a 2017-es esztendő Balaton kávéja. Az Üdítő pillanat elnevezésű italhoz egy-egy szelet citromot és narancsot facsart, cukor-valamint popcorn szirupot adott hozzá, dupla eszpresszóval összerázta és jéggel szervírozta  – mondta el a versenyző onlinebalaton.hu-nak.

Gyenesdiáson, a Darnay pince, rendezvénypajta és piknikkertben a baristáknak negyed óra alatt kellett elkészíteni négy-négy adag eszpresszót, cappuccinót és saját maguk által kitalált kávéitalt. A Balaton Barista Bajnoka címet összteljesítménye alapján az első helyezett Erdélyi Regina nyerte el. A versenyen második lett Csóka Richárd, harmadik Józsi Erik.

Somogyi Zoltán Max, a rendezvény ötletgazdája és szervezője az onlinebalaton.hu-nak azt is elmondta, hogy szeretné, ha a balatoni cukrászdákban, kávézókban is minőségi kávét tudnának kínálni a vendégeknek. Ehhez nem elég csak az alapanyag, szaktudás is szükséges hozzá és a gépek rendszeres karbantartása is fontos.