Egy Michelin-csillagos étterem séfje képviseli Franciaországot a Bocuse d'Or európai döntőjén Budapesten

Külföld
Tipográfia

Laurent Lemal, egy Michelin-csillagos étterem séfje fogja képviselni Franciaországot a világ legrangosabb szakácsversenye, a Bocuse d'Or európai döntőjén májusban Budapesten, miután kedden megnyerte a hazai válogatót - közölték a szervezők.

    "Nagyon boldog vagyok, büszke a kollegáim elismerésére és arra, hogy a következő versenyeken én képviselem Franciaországot" - mondta a győztes, a délnyugat-franciaországi Bélesta nevű településen található, egy Michelin-csillagos La Coopérative nevű étterem séfje.
    A Bocuse d'Or nemzeti selejtezőjén az ötven jelentkezőből nyolcan mérkőzhettek meg hétfőn és kedden Párizsban. Mindegyik séfnek két fogást kellett elkészítenie öt óra alatt: egy makrélából készült előételt és egy főételt galambból. A versenymenüt a verseny elnöke, Régis Marcon három Michelin-csillagos séf határozta meg.
    A zsűri elnöke Michel Roth séf volt, az 1991-es verseny győztese, mellette öt női és öt férfi séf foglalt helyet, köztük Guillaume Gomez, a francia elnöki rezidencia, az Elysée-palota főszakácsa.
    A Bocuse d'Or európai döntőjét 2016. május 10-11-én rendezik meg Budapesten húsz ország egy-egy séfjének részvételével, a világdöntőt 2017 januárban a franciaországi Lyonban tartják.
    A séfek hazájának tekintett Franciaország hétszer nyerte meg a Bocuse d'Or világdöntőjét, amelyet 1987 óta kétévente rendeznek meg.
    A Bocuse d'Or 15. nemzeti döntőjét Laurent Fabius francia külügyminiszter meghívására díszvacsora zárta a francia külügyminisztériumban, amelyre mintegy kétszáz vendég, köztük kilencven séf volt hivatalos, akik összesen 115 Michelin-csillagot képviselnek.

 

(MTI)

 

hírlevélfeliratkozás

newsletter

tork

Chef pincer banner