A világ legfrissebb salátája

Külföld
Tipográfia

A Hawaii-i Blue Dragon étteremben kínálják a világ legfrissebb salátáját: a vendég maga szüretelheti a még élő salátát.

Ha a vendég a „The Living Salad”-ot választja, az asztalhoz egy fadobozban hozzák a salátát, ollóval és egy szórófejes üveggel, amiben a salátaöntet található. A dobozban elültetve sorakoznak a növekvő bébi saláták. A vendég maga válik kertésszé és szüreteli le az elfogyasztani kívánt salátát. A saláta mellé egy sor szezonális zöldséget is hoznak, melyek mindegyike az étterem farmjáról vagy valamely közeli gazdaságból származik. A koncepció mögött Noah Hester áll, aki szerint az „élő” étellel még szorosabb kapcsolat alakulhat ki az étel és az elfogyasztója között. „Úgy gondoltam, hogy vicces lenne. Fel akartam hívni az emberek figyelmét és arra ösztönözni őket, hogy gondoljanak arra, mit esznek meg.” – mondta a séf. „Tetszett az ötlet, hogy az emberek aktív tapasztalatot szerezhetnek. Így az eredeti formájában láthatják az ételt.” A salátás ládák összeállítása nem is olyan egyszerű, hiszen a különböző fajta növények más-más ütemben nőnek, így össze kell hangolni az egyes magok ültetését. A kész ládákat később csak ki kell rakni a napra és egy-két hét alatt újra megnőnek. Emellett a ládák dekorációnak is rendkívül szépek.

hírlevélfeliratkozás

newsletter

trendfm

Chef pincer banner