73 New York-i étterem kapott Michelin-csillagot

Külföld
Tipográfia

A város étteremkalauzának 2015-ös, most megjelent kiadásában rekordszámú, 73 étterem kapott Michelin-csillagot New Yorkban.

Az előző kötethez képest újabb öt vendéglő került a gasztronómiai kiválóságok közé. A legmagasabb elismerést, a "kivételes konyhaművészet, külön utazást érdemel" jelentésű három csillagot öt manhattani és egy brooklyni étteremnek ítélték oda.

Két csillagot kapott nyolc étterem, ezek "kitűnő konyhák, megérnek egy kis kitérőt". A tavalyi 55 után idén 58-nak ítéltek egy csillagot. "Jelentős visszatérésnek" értékelte a brooklyni The River Cafe egy csillagát a Michelin új kalauza, mivel a kávéházat a Sandy hurrikán miatt tavaly be kellett zárni, így akkor csillagát is elveszítette.

"Továbbra is Manhattan a New York-i étteremvilág központja, ám izgalmas dolgok történnek mindenfelé. Nincsenek már szabályai annak, hol kell az éttermet megnyitni, hogy az sikeres legyen. Ott akarnak az emberek jót enni, ahol laknak" - mondta Michael Ellis, a Michelin Guides nemzetközi igazgatója. Az új kiadás elismeréssel tekint Brooklyn és Queens városrészek éledező kulináris kultúrájára is, ezekben 14 étterem részesült csillagban.

hírlevélfeliratkozás

newsletter

tork

Chef pincer banner