Olasz versenyző nyerte a Pizzasütő Európa-bajnokságot

Külföld
Tipográfia

A 23 éves toszkán Daniel Favero nyerte a Pizzasütő Európa-bajnokságot, amit az Internorga gasztro vásár keretein belül rendeztek meg Hamburgban március 17-én.

A „Giropizza d’Europa” címért folytatott versenyben az olasz versenyző a nyertes pizzájához – „Salute al Cave” paradicsommal, spárgával és parmezánnal – hazájából, Toszkánából vitt magával különleges lisztet és Lardo szalonnát. „Lisztben születtem, a szüleimnek pizzériájuk van Toszkánában. A címet a munkám díjazásának tekintem, nagyon boldog vagyok.” – nyilatkozta Daniel Favero. A versenyző a győzelemmel kvalifikálta magát a Pizza Világbajnokságra április 7-ére Parmába. A verseny során 50 pizzakészítő mérte össze tudását, akik közül a legtöbben Olaszországból érkeztek, de voltak francia és német versenyzők is. A nyolctagú zsűriben vendéglátósok, szakácsok és bloggerek is voltak, akik a tésztát és az ízeket értékelték.

hírlevélfeliratkozás

newsletter

trendfm

Chef pincer banner